platenblad

 


Platenblad
verschijnt 8x per jaar en is het blad voor de platen/cd verzamelaars!
Samenstelling en redactie: René van Kaam

Voor info en abonnement : platenblad@planet.nl


In het laatst verschenen nummer (253)
Beste Santana albums
Allman Brothers Band
Creedence Clearwater Revival
Het Regal Zonophone label
Eddy Koetsier
Krishna wave van de late jaren 70

en natuurlijk alle vaste rubrieken zoals:
-Psychoplaatjes (door Hans van Seydlitz)
-De omgevallen Platenkast (Johan Peels inspecteert een verzameling)
-Muzikalia (door Jimmy Tigges)
-Alwaar de schoen wringt…(door Abel Schoenmaker)
-Vinyl touch (door Sytze Boorsma)
-Wow & flutter (door Wiebren Rijkeboer)
-Amerika correspondent Evert Wilbrink

In Platenblad wordt door muziekminnende medewerkers uitgebreid teruggeblikt op bands, artiesten, labels, stromingen enz. uit voornamelijk de jaren 60, 70 en 80.
Voor recensies door Platenblad’s René van Kaam van recentelijk verschenen lp’s die doorgaans minder aandacht krijgen zoals deze hieronder naar www.platenblad.wordpress.com

De band Rolling Blackouts Coastal Fever brak in 2018 op bescheiden schaal door met de prima lp Hope Downs, waarover ik destijds schreef: Gooi The Go-Betweens, Television en The Feelies in de mixer en je krijgt zo ongeveer de sound van de Australische band Rolling Blackouts Coastal Fever. Een bijkans perfecte gitaarplaat.
Op opvolger Sideways To Italy zijn de liedjes meer uitgewerkt, maar gebleven zijn de swingende ritmes waar overheen de gitaarsolootjes worden uitgespreid. Meer dan anders bij deze band moet ik denken aan bijvoorbeeld Built To Spill. Luister maar eens naar She’s There. En op een nummer als Falling Thunder staat RBCF niet eens meer zo ver af van The War On Drugs. Wel worden eigenlijk alle nummers in nagenoeg hetzelfde tempo c.q. ritme gespeeld, waardoor een zekere eenvormigheid de kop op steekt. Pas op de laatste twee nummers van de tien die op deze lp staan (en dan met name op Sunglasses At The Wedding) gaat het tempo omlaag.
Al met al is Sideways To Italy een tikje minder memorabel dan Hope Downs.

(René van Kaam)