over lpvinyl

contact: lpvinyl@yahoo.co.uk

Even voorstellen, mijn naam is Gerard van Keeken,  samensteller van  www.lpvinyl.nl. (meer over Gerard…)
Het is geen commerciele site maar een uit de hand gelopen hobby van een vinyl liefhebber!

lpvinyl is er al sinds 2000 en al die jaren onafhankelijk en advertentievrij! Een hobby die tijd en geld kost, maar gewoon ontzettend leuk is om te doen. Ik ben er dan ook trots op dat lpvinyl het oudste nederlandstalige vinylplatform is.Toen ik de website begon in augustus 2000 was informatie over nieuwe vinyl releases schaars. Er verscheen weinig op vinyl en er waren steeds minder winkeliers die het wilden verkopen. Juist deze informatie was de basis van lpvinyl.nl.
Nu, vooral sinds 2009, is vinyl weer aan een opmars bezig. Regelmatig is deze wederopstanding in het nieuws.
depers

Het aantal nieuwe releases is ook enorm toegenomen. Toch blijft het belangrijk vooral de beperkte groep winkeliers die het vinyl al die jaren bleven verkopen te steunen. Zij zijn het die ook als de huidige hype weer verdwijnt er voor zullen zorgen dat vinyl zal overleven!
Naast de releaselijst is er ook het overzicht van de Vinylzaken in de Benelux. In 2013 organiseerde lpvinyl de eerste verkiezing van Vinylzaak van het jaar, North End Haarlem werd de winnaar. Het begin van een jaarlijkse traditie.
Vinylzaak 2014 en 2015 werd Wim’s Muziekkelder in Doetinchem, Vinylzaak 2016 werd Variaworld in Deventer, in 2017 en 2018 ging de titel naar Diskid in Zwolle.Winnaar in 2019,2021 en 2021 werd Vinylparadijs in Geesteren.
Platenzaak van het jaar 2022 werd Variaworld in Deventer, het tiende jaar van de verkiezing.
Ook tref je hier de Platenbeurs agenda aan, verder iets over de geschiedenis van het vinyl, een incidenteel blog (Platenkast) en de inhoud van het laatste nummer van Platenblad.
Sinds 2010 is heeft lpvinyl.nl ook een eigen facebook-pagina:
www.facebook.com/lpvinyl

Deze pagina is ook te bekijken als je geen lid van facebook bent!

In november 2014 was er een uitgebreide vinylspecial in maandblad OOR, waarin ook aandacht voor lpvinyl:
oor

Het bezoekersaantal van de lpvinyl website groeit nog steeds flink. Het eerste jaar met gemiddeld 100 bezoekers per maand, het tweede met 500, het derde met 1000 en zo verder en met de huidige opleving van de vinylbelangstelling zijn maanden met meer dan vijftienduizend bezoekers geen uitzondering meer. In augustus 2014 werd dan ook de 500.000ste bezoeker van lpvinyl geregistreerd en al in oktober 2017 volgde de 1.000.000 ste bezoeker.

————
In 2023 besluit Gerard dat het tijd wordt te stoppen met lpvinyl. Informatie over beurzen kan je overal op het web vinden (wel meestal met commercieel belang, dus zelden compleet), bijna alle nieuwe releases verschijnen op vinyl, platenzaken zijn er in overvloed en hebben geen extra promotie nodig of verzorgen die zelf en daarmee is de oorspronkelijke opzet van de website overbodig geworden. Uiteindelijk hebben vanaf 2000 tot eind 2023 bijna twee miljoen mensen lpvinyl bezocht, waarvoor hartelijk dank. Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan.
500000