Platenzaak van het jaar 2022

populairste platenzaak van het jaar, het vervolg van een mooie traditie aan het eind van het jaar, lijstjestijd.

VARIAWORLD PLATENZAAK VAN HET JAAR 2022


Drie jaar op rij was Vinylparadijs winnaar van de verkiezing Platenzaak van het Jaar. Dit jaar besloten ze een jaar te pauzeren. Er zou dus in ieder geval een nieuwe winnaar komen.
De strijd, met name tussen de bovenste drie, was hevig, maar uiteindelijk gaat Variaworld er met de titel van door. Felicitaties aan Wilco en zijn team, die in 2023 tien jaar Variaworld Deventer gaan vieren, en deze titel dus mooi mee kunnen nemen naar het feestje. Het snel groeiende familiebedrijf voegde in 2022 een tweede Platenzaak toe (Zwolle) en verhuisde naar een nieuw pand voor de internet-business. Daarnaast staat Variaworld bekend als organisator van vele platenbeurzen. Genoeg redenen dus om veel stemmers te trekken.

De top vijf wordt volgemaakt met op 2 (van 4) Walk-in Zutphen, op 3 (van 6) Tony’s Muziekhuis Geel, op 4 (vorig jaar hoogste binnenkomer op 11) Spijk Records Spijkenisse en op 5. Wim’s Muziekkelder Doetinchem, deze handhaaft zich bij de bovenste vijf.

Concerto slaagde er in zich voor de tiende achtereenvolgende jaar in de top 10 te handhaven en is daarmee de enige platenzaak die dit gelukt is.
De top 10 is dit jaar flink opgeschud. Naast Spijk records zijn ook PlaatenBas Alkmaar (maar liefst van 106 naar plek 8), Sounds Venlo en Wil’m Veghel  nieuw in de top 10. Deze laatste twee keren terug in de top 10. Volgend jaar gaat Willem helaas afscheid nemen van zijn winkel vanwege gezondheidsredenen, maar de zaak in Veghel wordt voortgezet.

In de top 50 zijn vijf platenzaken volledig nieuw, het gaat hier vooral om in 2022 geopende zaken. Hoogste nieuwe op 11 is Sugar pie records in Antwerpen (waar de bezoekers enorm enthousiast over zijn, lees de motivatie maar eens onder de uitslag), daarna volgen de nieuwe filialen van Variaworld en Wim’s Muziekkelder en Bas Vinyl uit Winterswijk is ook voor het eerst in de lijst te vinden met een fraaie plek 16. Onderin de top 50 vinden we dan Discos record shop in Strijen, een winkel die zich gespecialiseerd heeft in 12 inch singles.
Nog tien andere zaken slaagden er in de top 50 te bereiken (het aantal stemmen was daar vorig jaar niet genoeg voor). Hoogste op 8 is de al eerder genoemde PlaatenBas Alkmaar, maar ook Chez Elpee Hilversum (van 99 naar 17), Vinyl Garage Oud Beijerland (van 78 naar 30) en Dwars Vinyl Edam (van 97 naar 31) maakten enorme sprongen in de lijst.

Alle stijgers en dalers zijn terug te vinden in de lijst hieronder, in totaal kregen dit jaar 201 winkels (waaronder 31 uit België) minimaal 1 stem. Er eindigden vier platenzaken op plek 50 met exact hetzelfde aantal stemmen.

Over veel vinylzaken werden lovende woorden uitgestort, soms met heel persoonlijke overwegingen. Dank voor al die mooie toelichtingen. Ik heb ze met veel plezier gelezen. Uit de ruim 40 A4-tjes met commentaar, die ik uiteindelijk bij elkaar had heb ik een selectie onderaan deze pagina geplaatst.

Er kwamen dit jaar 2722 geldige stemmen binnen na mijn oproep via www.lpvinyl.nl en www.facebook.com/lpvinyl waarvoor nogmaals hartelijk dank. Staat jouw favoriete winkel te laag of er niet bij, eind 2023 is er weer een kans. Maar bezoek ook in 2023 de Vinylzaken, ook die ruim 200 die niet in deze Vinylzaken top 50 voorkomen (alle vinylzaken zijn te vinden op www.lpvinyl.nl/platenzaken/)

Naast de platenzaken in de top 50 kwamen er natuurlijk ook voor alle andere platenzaken fraaie toelichtingen binnen. Als eerbetoon aan die zaken hieronder de bijdrage van stemmer Ernst, zijn favoriete zaken haalden de top 50 niet, maar verdienen uiteraard ook aandacht.

 1. Vinylspot Rotterdam – jazz, dub, singer-songwriter, punk, mpb…eigenlijk alle genres, behalve hiphop en electronic (na 1990); bizarre collectors in waanzinnige staat, voor een hele eerlijke prijs, top; iedereen kent Lex, Lex kent iedereen
 2. City Records Amsterdam – heel veel verschillende genres, veel toffe black music en world; hier voel ik me altijd op mijn gemak en welkom; wat een verschrikkelijk vriendelijke eigenaar, geen vraag is te stom of teveel (en elke vinyl idioot weet dat dat in andere zaken wel eens anders kan zijn)
 3. Dig It! Utrecht – ik had zeker nog 10 kunnen noemen (waaronder Distortion Records van Amond in 020, Waaghals records Arnhem, King Kong Leeuwarden, Klinkhamer Groningen, De Oorzaak Rotterdam, Concerto Recordstore etc.), maar dit zaakje heeft ook een hele prettige sfeer, echt van alles, van pop tot punk. Soms valt het wat tegen, soms is het de bomb, die verrassing is heerlijk! Heel vriendelijke eigenaar.

Bedankt Ernst voor je mooie bijdrage en ook al die andere stemmers die het zo mooi weten te verwoorden!

Vinylspot records eindigt overigens dit jaar op nummer 118,  City Records Amsterdam op nummer 117 en Dig It Recordstore op nummer 60. Zoals gemeld is er dit jaar op 200 verschillende platenzaken gestemd.

 

vorig jaar dit jaar naam /plaats
   
2 1 Variaworld Deventer
4 2 Walk-in Zutphen
6 3 Tony´s Muziekhuis Geel
11 4 Spijk records Spijkenisse
3 5 Wim’s Muziekkelder Doetinchem
8 6 Concerto Amsterdam
5 7 Bob’s vinyl  Aarle-Rixtel
106 8 PlaatenBas Alkmaar
12 9 Sounds Venlo
13 10 Wil’m Veghel
nieuw 11 Sugar pie records Antwerpen
nieuw 12 Variaworld Zwolle
nieuw 13 Wim’s Muziekkelder Winterswijk
21 14 Platenreus Vlaardingen
10 15 Evelyn Novacek Hoogezand
nieuw 16 Bas Vinyl Winterswijk
99 17 Chez Elpee Hilversum
9 18 Velvet Eindhoven
39 19 Eastman Didam
16 20 De Waterput Bergen op Zoom
19 21 Popeye / Velvet Alkmaar
29 22 Flaco records Enschede
38 23 Sounds Delft
7 24 North End Haarlem
20 25 Walk-in Deventer
17 26 Wil’m Oss
27 27 Popeye Hengelo
36 28 Plaatboef Rotterdam
32 29 Bep Dylan Deventer
78 30 Vinyl Garage Oud-Beijerland
97 31 Dwars Vinyl Edam
23 32 Uptown Hoorn
14 33 No Dust Wezep
30 34 Plato Groningen
22 35 Didi Heerlen
33 36 Minstrel Music Zwolle
47 37 T-Rex Leeuwarden
15 38 De Groeverij Houten
57 39 Waaghals Nijmegen
46 40 Waaghals Arnhem
54 41 Plato Utrecht
42 42 Get back Dordrecht
37 43 Kroese Arnhem
44 44 Plato Zwolle
60 45 Velvet Leiden
72 46 Sounds Tilburg
43 47 Sounds Haarlem
74 48 Vinylloods Dordrecht
24 49 Rock Maniac Records Gouda
nieuw 50 Discos record shop Strijen
170 50 Planet of sound Enschede
63 50 Roots mail music Breda
49 50 Vanderveen Assen

 

 

 1. Variaworld Deventer
  Zeer leuke winkel met gemotiveerd personeel, uitgebreid assortiment met vaak net even wat andere lp’s dan andere platenzaken. Eigenaar Wilco: Een goeie gozer altijd mooie plaatjes en praatjes. Als ik in Deventer ben, is Variaworld een vaste stop. Zowel voor het uitgebreide assortiment als de mooie gesprekken. Sinds dit jaar is er ook een vestiging in Zwolle waar ik nog niet heb kunnen kijken helaas. Uiteraard ook organisator van vele mooie platenbeurzen. Ook vanwege de internet winkel met een mooi aanbod. Breed gesorteerd, vriendelijke prijzen, behulpzaam en kundig personeel. Al diverse keren een verrassende vondst, jammer dat het kleine winkeltje gaat sluiten. Ook de grote winkel blijft een aanrader! een dagje Deventer met de Variaworld en de Kleine Varia betekent uren zoeken tussen het aanbod. Veel keuze, aardige medewerkers en je vindt altijd weer iets. Dit jaar ook een mooie winkel in Zwolle erbij, verantwoordelijk voor de meeste platenbeurzen in Nederland die een breed publiek trekken van jong tot oud. En een website met voor elk wat wils. Met dagelijks nieuwe aanvoer. al veel pareltjes gevonden bij deze zaak. En de leuke verhalen van de platenbaas in de nieuwsbrief. Ik kom gemiddeld vier keer per jaar naar Deventer en Variaworld doe ik altijd aan. Ik kom ook altijd met iets thuis. Voor cd’s is er ter plekke weinig keus, maar op de website des te meer. Niet de goedkoopste maar met regelmatige kortingsacties maakt men dat ruimschoots goed. En ook nog eens hartelijk personeel. Deze mensen begrijpen het. Mijn vaste stekkie om online cd’s te kopen en als ik in de buurt van Deventer ben rijd ik om, om ff binnen te wippen.Een prima zaak om heel regelmatig lekkere 7″’s te zoeken. Daarnaast bij rsd ook altijd precies die lp’s die ik graag wil. Hulde Wilco, Jarko en de andere collega’s. De winkel in Deventer heeft een leuk aanbod en ademt muziek. Vooral online en op beurzen bezocht maar ook de winkel in Deventer is een bezoek meer dan waard. De nieuwe winkel in Zwolle zal in 2023 gekeurd worden.

 

 1. Walk In Zutphen
  Eigenaar Bobby is altijd gastvrij en naast vinyl verkoop zijn er zeer regelmatig live optredens. Bestellingen zijn snel geregeld. super behulpzame kerel die iedereen van harte verwelkomt in zijn mooie overzichtelijke winkel met indrukwekkende kelder. Geweldige platenzaak,  zeer hartelijke en actieve eigenaar ( er is al koffie voordat je binnen bent😃 ), mooi ingerichte zaak, 2 etages met nieuw, gebruikt, elpee, cd, en zeer regelmatig live muziek in de winkel, kortom thuiskomen! De sfeer is erg vriendelijk en Bobby heeft altijd tijd en aandacht voor je als klant. Geeft Zutphen kleur! Bobby is een ontzettend aardige vent met kennis van zaken. Combi van gastvrijheid, kennis van muziek en assortiment! Een top zaak! Ik stem dit jaar (weer) op de Walk-in Zutphen als beste platenzaak van 2022. Bobby Huisman is dé absolute sfeermaker van vinylminnend Nederland. Voor mij met stip de beste platenshop van ons land. En ik ken er veel… Een hele fijne winkel die sfeer toevoegt aan de stad, naast de functie als platenzaak, dient het ook als trefpunt. Veel keuze, en voor mij is de kelder luilekkerland. Veel singles voor mijn jukebox te koop voor mooie prijzen. Ook nooit verlegen om een praatje. Deze persoonlijke service maakt walk in  de onbetwiste winnaar! Beter wordt het niet. Gastvrij en verstand van zaken. Bakje koffie erbij en lekker neuzen. Compleet aanbod voor keurige prijzen. Bobby is de vriendelijkheid zelve! Een enorme keuze uit tweede hands en nieuwe elpees. Tevens regelmatig leuke nieuwe bands die er live spelen. En een enorm pluspunt, geen grote keten die er achter zit maar een zaak die past in het straatbeeld van Zutphen. Wat mij betreft maakt deze sympathieke zaak de titel moeiteloos waar! Service en gedrevenheid staan voorop bij de enthousiastelingen. Vrolijke betrokken medewerker(s). Je voelt je er altijd meer dan welkom.
 2. Tony’s Muziekhuis Geel
  Een breed aanbod op stock en als het er niet is, zal Tony of Chris het wel voor je vinden. Een leuke babbel krijg je er steeds gratis bij. Ik heb maar 1 platenzaak waar ik nog kom en dat is gelijk mijn nr1: Goede service, met een vraag kan je er altijd terecht. Welke plaat je ook zoekt, Tony helpt je op je zoektocht. Hij is een wandelende muziekencyclopedie en steeds goedlachs. Ik ben 47 en al in mijn jeugd gingen we bij Tony platen kopen. Hij heeft een enorm assortiment en vaak exclusieve dingen. In onze buurt zijn er nog weinig platenzaken.  Maar bij Tony kom ik al vanaf mijn eerste zakgeld toen ik 16 was ,ondertussen ben ik 51. Hoe moeilijk het ook te vinden is Tony beweegt hemel en aarde om toch de vinyl te vinden. Ongelooflijke muziek kennis heeft hij, weet ook alles perfect te vinden in zijn overvolle winkel. Daarom verdient Tony mijn stem. Een man met een hart voor muziek die altijd klaarstaat om zijn klanten met een glimlach verder te helpen. Er heengaan voelt als thuiskomen en je wordt er altijd heel fijn ontvangen door Tony! Ik kies Tony op nr 1 omdat je elke keer opnieuw met een lach buitenkomt! Daarom verdient Tony mijn stem. Onnavolgbaar is z’n middle name: Tony’s Muziekhuis in Geel. Met kop en schouders de beste, maar laat ‘m in deze ‘competitie’ ajb gewoon tweede worden, want, met The Boss himself die z’n schouders achter Tony zet, lijkt de overwinning wat makkelijk te worden. Als muziekfreak heb ik enorm veel geluk dat ik zo’n geweldige zaak in mijn woonplaats heb. Zowel Tony als zijn medewerker Chris zijn uiterst vriendelijk en hulpvaardige kerels. Ze zoeken mee naar speciale edities, kennen hun klanten en hun smaak, en zijn zelf ook altijd bereid om nieuwe dingen te bestellen of te leren kennen. Één van de langstlopende platenwinkels in ons land met een ZEER groot aanbod. Zowel cd’s als vinyl en enkel nieuwe stuff. Super service ook en twee heerlijke mensen achter de balie.De door mij gekozen platenzaak is de langstlopende zaak in België qua multimedia , Vinyl, CD, DVD, Blue-Ray … De BESTE platenzaak in België, PUNT! Vriendelijk, behulpzaam, correct, goede prijzen Dat de beste moge winnen. Vroeger toen zijn ouders de zaak nog runden vooral de Moeder van Tony … hadden ze zowel platen als muziekinstrumenten ….De zaak is overgegaan van vader op zoon en zijn zus komt hem ook wel eens helpen als de vitrine ( uitstalraam ) nog eens een nieuwe look dient te krijgen … Trouwens ze hebben hun vitrine ook uitgestald met de items van BRUCE SPRINGSTEEN en jawel hoor THE BOSS heeft hier weet van en heeft TONY hier al over ge-eerd … mooi he Tony heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 68 dacht ik maar wij raden hem aan om zijn Hobby-Beroep te blijven uitvoeren. Aangezien de verzorgde platenzaak van Tony toch de oudste van België is … zou het mooi zijn als hij in de top drie zou terechtkomen De vriendelijkste platenzaak in de Benelux. Al jaren een vast vakantieadres. Al 38 jaar dus een tevreden en enthousiaste klant bij Tony. Zet de man op nummer 1! Kortom dit is een platenwinkel zoals je droomt dat een platenwinkel is!
 3. Spijk records Spijkenisse
  Ontzettend leuke winkel waar ik toevallig langs kwam. Leuke tips gekregen. Wordt altijd ontvangen met een vriendelijk en gezellig welkom met koffie of iets anders te drinken. Als hij het niet heeft gaat hij zijn best doen om te zorgen dat hij het krijgt. Zou niet ergens anders willen kopen. En hij heeft niet alleen platen maar van alles wat met muziek te maken heeft. Patrick en Carla zijn zeer goed op de hoogte wat hun klanten verzamelen. En ze gaan actief mee op zoek naar collectors voor hun klanten. Ze hebben zeer eerlijke prijzen. Ik kom hier nu sinds november vorig jaar en ga nog steeds minimaal 1 keer in de week langs voor koffie, gezelligheid en muziek, veel muziek. Erg uitgebreid assortiment in Vinyl, CD, DVD, Blu-ray, MD en cassette zowel gebruikt als nieuw, alles perfect gesorteerd en in zeer goede kwaliteit. Ook verkopen ze veel verschillende merchandise en gebruikte audio apparatuur. De kennis is top en het is altijd gezellig. Relatief nieuwe winkel met ontzettend knap wat er in deze korte tijd al door deze gemotiveerde mensen neer is gezet. Samenvatting: twee toppers die leven voor hun zaak. Fijne sfeer in de winkel voelt daar als thuis. Heel gezellig. Recht door zee en altijd nieuwe plannen en ideeen en vooral hard werken en daar houden wij van.  Prima winkel met brede keuze aan LP’s en andere muzikale toebehoren (boeken, dvd’s e.d.). Ruime keuze en vertrek hier nooit met lege handen. Personeel voelt als familie ❤️‍🔥Patrick en Carla hebben het afgelopen jaar sprongen gemaakt. Leuke winkel met zeer gevarieerd assortiment. Kwalitatief goed. Volgend jaar betrekken ze zelfs een groter pand. Dat je dat kunt betekent dat je tevreden klanten hebt! Een hele grote collectie die snel wisselt en altijd een vers bakkie koffie als je binnenkomt. Het is een klein, maar waanzinnig knus winkeltje en er is in elk hoekje wel wat te vinden. Struinen 2.0. Bovendien is de platenbaas geen verkoper, maar een heuse gastheer. Altijd in voor gekkigheid en een praatje. Patrick en Carla zijn zeer gedreven en klantvriendelijk. Absolute aanrader!
 4.  Wim’s Muziekkelder Doetinchem
  Omdat je hier erg veel aanbod hebt en een eigenaar met veel kennis. Het is een leuke platenzaak, met een breed aanbod en af en toe leuke optredens. De mensen zijn prettig en het is nooit saai. zoals ieder jaar in de top voor mij. Altijd prettig om bij Wim langs te gaan. Goede tips, fijne instores en zelfs voor een gesprek over voetbal kan je bij hem terecht. Behoeft geen introductie, gouwe ouwe!! Deze zaak blijft voor mij de meest omvattende muziekzaak, eigenaar die een wandelende encyclopedie is, bijzondere aandacht voor de muziek uit de Achterhoek, prachtige verzameling vinyl, CD`s, DVD`s en muziekboeken, en zeer regelmatig geweldige in-stores, vaak van artiesten van faam en naam. Veel zeldzame persingen bij hem gevonden. Hij weet wat er te koop is en wat ik zoek dus veel mooie dingen in de kast dankzij Wim. Muziekkenner met een hart dat overloopt van passie voor muziek. Ik kom er al sinds het begin, het is dus echt mijn platenzaakje. Deze platenzaak heeft alles wat je zoekt, een eigenaar met een hart van goud en de sfeer is er zo warm en welkom dat je de hele dag zou kunnen blijven in de zaak. Ook al kom je niet voor een lp, single, cd of dvd, de eigenaar staat altijd open voor een gezellige babbel en na een bezoekje bij deze platenzaak kan mijn dag niet meer stuk! Eigenaar Wim(kipedia) Vriezen is zelf een wandelende muziekencyclopedie en dat merk je ook wanneer je iets zoekt of juist gevonden hebt. En daarnaast heeft Wim ook nog eens vaak livemuziek in de winkel, een extra pluspunt.
 5.  Concerto AmsterdamGroter dan groots, maar toch bescheiden. Al decennia lang een begrip in Amsterdam. Zowel de afdeling nieuw als 2e hand kent zowel een breed als diep assortiment en je kunt er lekker koffie drinken. Van oudsher lekker struinen van de ene naar de andere afdeling. Trappetje op, trappetje af. Zo’n zaak waar je naar binnenloopt en ineens 4 uur later naar buiten loop met een enorme stapel vinyl onder je arm waarvan je bij binnenkomst nog niet wist dat je die nodig had in je leven. De beste van Amsterdam, grootse keuze, ook 2e hands. Grootse selectie, verkopers met veel platenkennis, leuk koffie cafe héél groot assortiment, heel goeie service.  Alleen al daarom zou je een dagje Amsterdam inplannen. De zaak waar ik het meeste nieuwe vinyl bestel, ze “maken” zelf nieuwe uitgaves die vaak heel bijzonder zijn een droomzaak waar je uren kunt rondsnuffelen. Ook op het gebied van 2e hands vinyl heeft Concerto voor iedereen iets te bieden om de collectie te vervolmaken. Kom er al vanaf 1969. Amsterdam heeft natuurlijk een hoop leuke platenzaken, maar Concerto is voor mij het hoofddoel als ik een dagje naar de hoofdstad ga. Heel ruim assortiment, waarin ik altijd wel wat verrassingen tegenkom. Gezellig sfeer ook. Ik woonde enkele jaren in Amsterdam en Concerto was toen voor mij een echte schatkamer. Het is altijd een vaste stopplaats gebleven, elke keer als ik in Amsterdam ben ga ik er heen om lekker te verdwalen in de vele hoekjes. wat een enorme collectie! Hier mogen ze best een weekend opsluiten. Een begrip. Hier vind je de pareltjes nog. Altijd even checken wat er net binnen is, want er komt wat los in Amsterdam af en toe. Jammer dat ik er niet elke week naar toe kan. Door hun grote collectie vaak ook erg interessante opruimingen. Dagje Amsterdam zonder bezoek aan Concerto is niet af. Fijne aanbiedingen. Lunchpakketje mee! Dat zegt genoeg.

 

 1. Bob’s Vinyl Aarle Rixtel
  Keurig nette zaak met een eigenaar die ongelooflijk veel kennis heeft van muziek. Niet alleen kun je er terecht voor een mooie plaat, ook verkoopt hij de lekkerste biertjes! Mooie zaak , goede collectie en verassende 2e hands ….. ook fijne biertjes te koop .Wederom ook hier ” brabantse gemoedelijkheid ” volop aanwezig ! Bob runt nu al jaren met veel succes zijn platenzaak. Hij is snel met antwoorden, heeft een eigen webshop en in zijn winkel kun je heerlijk rondsnuffelen. Ik hoop dat Bob dit jaar eens wint, want hij verdient het! Groot aanbod, mooie winkel, fijne Bob, toffe weekupdates. De Bobs Vinyl sessies met live muziek voor een schappelijk prijsje. Gewoon een superzaak en daarom zeker de nummer 1. Groot assortiment. Ook 2e hands. Heel grappig en in formatief info op youtube filmpjes iedere vrijdag met nieuwe Releases. Topzaak. Het is een genot om in de winkel te speuren naar vinyl. Bob is een echt muziekdier! Bob ademt vinyl. Al meerdere platen bij Bob gekocht die ik eerder nooit aangeschaft zou hebben. Hij levert een mooie bijdrage aan verbreding van mijn muzieksmaak. Al verschillende ‘Bob’s Bazenplaten’ in mijn kast staan. Het is voor mij een klein uurtje rijden, maar ik heb het er graag voor over. Het blijft een waar genoegen om op de nieuwe locatie te snuffelen tussen het nieuwe en tweedehands vinyl. Bob kent zijn klanten en klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Een plezier om naar de winkel te gaan. Bob is de grootste muziekkenner die ik ken. Zijn platenzaak straalt dat uit! Alles is van zeer goede kwaliteit, ook de 2dehands platen staan perfect gewassen in de schappen. De combinatie met speciaal bier is geniaal! Bob is super enthousiast en wil graag iedereen helpen aan zijn favoriete plaat te komen. Al met al een geweldige winkel waar de regio Helmond graag naar toe gaat.
 2.  PlaatenBas AlkmaarEen leuke winkel met vooral tweedehands platen, maar ook veel andere muziekgerelateerde artikelen zoals magazines, die ik daar wel eens aanschaf. De winkel bevindt zich ook nog in een van de mooiste straten van Alkmaar. Gezellig winkeltje in centrum van Alkmaar Veel kennis en kunde over muziek bij Bas de baas Eigenaar Bas helpt je graag om je gewenste vinylplaten te vinden. Met heel veel oud vinyl voor mooie prijzen. Bas heeft een gezellig 2e hands lp winkel in Alkmaar. Bas is heel persoonlijk. Helpt je met zoeken en heeft een uitgebreid assortiment van alleen maar goede kwaliteit! Als je in Alkmaar bent bezoek zeker zijn winkel op de Fnidsen ! Goeie sortering Dance, Indie en ‘oud’🙏🏼🙌🏼 En Bas heeft er veel verstand van. Fijne ‘snoepzaak’ waar je zo de tijd kwijt bent…De sfeer die eigenaar en vinyl kenner bij uitstek Bas weet te creëren in deze prachtige winkel, maakt dat je je even in een andere wereld waant. Een wereld van herinneringen, memories aan vervolgen tijden, van mooie feesten en liefdesverdriet, van oude vrienden,  een wereld waar de tijd niet bestaat en waar je eigenlijk altijd blijven wil. Bij deze leuke zaak in Alkmaar kom je gezellig thuis. Sfeervolle zaak met een vriendelijke en gezellige eigenaar. Platen kunnen ter plekke getest worden. Vinyl liefhebbers houden over het algemeen meer van een sfeervol lampje en oud hout dan van tl-balken en systeem plafonds. Dat begrijpt deze zaak als geen ander. Muziek met karakter. Dat draait de uitbater Bas, een gezellige man van middelbare leeftijd die altijd graag een praatje maakt, ook altijd. Verder is Bas een markante verschijning. Waarom? Dat is niet uit te leggen. Maar na een bezoekje aan zijn zaak is dat snel duidelijk.

 

 1. Sounds Venlo
  Snoepwinkel, zo veel muziek, zo veel keuzes en altijd vriendelijk en een persoonlijke touch. Als je iets online koopt, altijd een vriendelijk handgeschreven kaartje erbij. Een van de mooiere zaken, waar ik ooit geweest ben, en ruim met veel keuze. Waarschijnlijk het grootste assortiment van Nederland. Wat mij betreft zonder twijfel de allerbeste platenzaak van Nederland. Ik kan hier makkelijk een uur of drie doorbrengen, en dan heb ik nog steeds het idee dat ik misschien niet goed genoeg gezocht heb. Naast vinyl (nieuw en tweedehands) ook een ruim aanbod aan o.a. cd’s, muziekboeken en merchandise. Sounds Venlo: de Concerto van het zuiden (of andersom). Groot en goed! Buiten het grote assortiment heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Vooral ook het uitgebreide assortiment 2e hands vinyl maakt dat je altijd slaagt ook al ben je op zoek naar een wat minder mainstream genre. Wat ik ook heel erg kan waarderen zijn de toffe muziek gerelateerde handgeschreven kaarten die je bij online bestellingen krijgt, dat geeft net die ervaring die je mist als je bij de grote online winkels besteld.Ook hier een breed aanbod, maar toch vooral het regionale en tweedehandsaanbod dat me regelmatig naar deze zaak drijft. Enorm aanbod en rust Muziek walhalla! Wat een zaak! Gigantisch aanbod in alle genres. Vriendelijk personeel. Ik zou aanraden om zeker een halve dag er voor uit te trekken om hier alles door te spitten. Achter in de zaak heb je de mogelijkheid een hapje en drankje te nuttigen.

 

 1. Wil’m Veghel
  De vriendelijkste platenzaak met een groot assortiment waar ze net dat beetje extra doen voor de klant. Dit is mijn thuis als het om vinyl gaat. Warm bakkie koffie op zaterdag ochtend en lekker ouwehoeren met Remco en Willem. Aangezien het na 1 juli 2023 geen Wil’m meer zal zijn, verdiend Willem Arts het om dit jaar de beste platenzaak van Nederland te worden. Met alle narigheid die hij heeft gehad en die er nu weer spelen, verdient hij om eruit te gaan met knal en daar zou deze titel hem zeker bij helpen. Mijn motivatie is heel simpel, helaas gaat Willem er volgend jaar mee stoppen vanwege zijn gezondheid. Deze knaap heeft in een paar jaar een tweetal hele mooie platenwinkels opgezet, voor de liefhebber maar met een lage drempel zodat ook je moeder een plaatje van de Bee-Gees wil gaan kopen. In Veghel gaat zijn werknemer Remco door, vandaar dat deze op 1 staat. Willem adviseert en raad platen aan, laat iedereen in zijn waarde en heeft verstand van vele soorten muziek. Volgend jaar een nieuwe eigenaar, maar de spirit van Willem Arts zal altijd aanwezig blijven. Platenzaak Wil’m Altijd enthousiast en veel plannen en helaas niet meer in staat om deze winkels verder uit te breiden  Altijd gezellig daar en wat een gedrevenheid. Remco en Willem zijn een topteam. Met Willem in de zaak is er altijd reuring. Heeft over van alles en nog wat een vrolijk verhaal en kent niet alleen zijn new-wave-klassiekers. Fraaie zaak waar het prima snuffelen is in de uitgebreide verzameling. Het moge duidelijk zijn dat Wil,m op 1 komt. Wil,m en vooral dus ook Willem Arts himself heeft gedreven door passie , expansiedrift , eigenheid , creativiteit , hardwerkend en op zijn Wilm,s laten zien dat je geluidsdragers ook kleurrijk en met een visie kunt aanprijzen, verkopen , beoordelen en de wereld in kunt slingeren. Wat zou het mooi zijn dat hij deze titels kan bijschrijven. Het enthousiasme naar de mensen toe, staat ons erg aan. Vooral de leuke filmpjes die hij maakt met zijn collega’s zijn altijd top, want door die enorme passie krijg je de mensen naar je winkel. Helaas door zijn gezondheid moet hij stoppen, het gezin krijgt voorrang, dat is het aller belangrijkste.

 

11 . Sugar Pie Records Antwerpen
Sugar Pie ging begin dit jaar open, wordt gerund door twee doorwinterde platenbazen, die lang geleden besloten hadden om geen winkel meer te runnen, maar toch weer overstag zijn gegaan. Singer/Songwriters, rock ‘n’ roll, punk, psychedelische Neusfluitmuziek uit de Oeral èn een goeie babbel: 1 adres. Sugar Pie Records – schitterend aanbod en heel sterk in bijzondere heruitgaves! Nieuwkomer in Antwerpen met een zeer fijne selectie van alle nieuwe releases die er enigszins toe doen en een onberispelijke service! Nieuwe zaak. Speciale collectie. Eigenaren zijn deskundig. Veel gekocht. Jan en Hans startten begin dit jaar met hun eigen zaak en wisten meteen hun plekje te veroveren. Ze hebben allebei een geweldige muzieksmaak en het aanbod in de shop is eclectisch en off the beaten track. Je weet waarom je er heen gaat maar je weet nooit met welke platen je weer buiten komt!  Hans en Jan , de uitbaters, zijn ook met hart en nieren met hun business bezig en doen er alles voor om de perfecte tweedehands vinyl op de kop te tikken voor hun klanten. First class zaak. Met voorsprong de winkel waar ik dit jaar de meeste platen kocht. Altijd aangename ontvangst in de winkel zelf. Koffietje er bij en op het gemak plaatjes zoeken. Ruime selectie van alles Afro, latin tot jazz en noise. Nieuwe zaak, gerund door twee prachtkerels met een hart voor muziek, niet voor geld. Enorm uitgebreid aanbod en zeer vriendelijke uitbaters Jan en Hans zorgen ervoor dat we wekelijks met nieuwe vinyl blijgezind naar huis terugkeren. Zeer breed aanbod,  zowel in ouwe als nieuwe dingen maar vooral niet voor de hand liggende releases,  underground stuff, … .Heerlijk om te komen.  Jan en Hans kennen hun pappenheimers en gaan onvermoeibaar de kleine labels af die overal ter wereld lang vergeten muziekparels reissuen. Dankzij hen heb ik in het afgelopen jaar een aantal fantastische albums leren kennen. Erg fijne winkel met uitgelezen keuze. Doen ook altijd zeer veel moeite  om bepaalde, moeilijk te vinden platen vast te krijgen.  ZEER goede communicatie wat betreft de vinylwereld en altijd relaxed en vriendelijk. Super aanrader. Gezellige toffe uitbaters met een ruime kennis, fantastisch aanbod Belgische underground artiesten en labels. Ook fijn aanbod in de bakken met cheapies. Waanzinnig goeie nieuwe platenzaak in Antwerpen. Dit jaar 10talle lp’s gekocht.Als vinyl liefhebber wordt ik hier vrolijk van. Hun aanbod is zeer uitgebreid, niet de alledaagse reissues die je overal komt maar muziek die je eigen grenzen doet verleggen. Hun aanbod tweedehands is al even interessant moet ik zeggen. Eigenaars Jan en Hans hebben zo’n goeie en brede smaak dat bijna al hun tips raak zijn! Wil je je muzikaal verruimen is Sugarpie the place to be!!!!  Hans en Jan hebben een fantastisch aanbod dat nauw aansluit bij mijn muzikale smaak. Met plezier trein ik regelmatig anderhalf uur van Hasselt naar Antwerpen voor het heerlijke en tevens dwarse aanbod van Jan & Hans. Eigenzinnig goed! Zeer warme mensen met een persoonlijke aanpak, weten me altijd te verrassen en hebben me al veel prachtplaten leren kennen. Door hun schuld is mijn platenbudget zowat verdrievoudigd en bijna volledig in hun winkel opgesoupeerd. Een heel mooie tweedehands collectie en een uitmuntende keuze aan reissues, uitmuntend omdat ze zich echt wel focussen op die zaken die je niet zomaar vindt in elke andere shop.Daarenboven steeds een leuke babbel met Jan en Hans, je kan er ook zaken bestellen en ze hebben een enorme kennis van zaken. De onbevangen muziekliefhebber voelt zich in Sugar Pie Records als een snotaap in een snoep(taarten)winkel. Het aanbod biedt een verrassende, geïnspireerde, eigenzinnige en zeer eclectische selectie van zowel nieuw als tweedehands platen waar top-ontdekkingen zich torenhoog opstapelen. De twee vriendelijke vinylvorsers Hans en Jan hebben altijd de vinger aan de pols, met een voorliefde voor avontuurlijk plaatwerk, een scherp oog voor obscure parels, aandacht voor straffe onafhankelijke labels en muziek uit alle en vooral exotische windstreken. De ontvangst is telkens warm, vriendelijk en relaxt met uitgebreid tijd voor een praatje en boeiende platentips. Hans en Jakke baten deze relatief nieuwe platenwinkel uit.  In hartje Antwerpen.  Kerels met smaak.

 

 1. Variaworld Zwolle
  Nieuwe winkel van Variaworld maar wederom een erg leuke winkel, veel koopjes maar ook collectors. Goede aanwinst voor Zwolle. Nieuw in Zwolle, mooie sortering. Lekker volle platenzaak, rommelig op een prettige manier. De eigenaar is zo’n vermakelijke spraakwaterval, dat er volgens mij best een leuke docusoap over te maken zou zijn. Variaworld heeft net een tweede winkel geopend met een heel gaaf interieur zoals alle posters aan de muur en een flipperkast. Leuke nieuwe winkel, sortering en prijzen. Leuk en aardige jongen mensen die er met veel plezier werken.

 

 1. Wim’s Muziekkelder Winterswijk
  Goede service, vriendelijke eigenaar en zoon. Wim’s muziekkelder omdat in deze tijd een zaak openen LEF toont en de klantvriendelijkheid bovenaan staat. Prachtige nieuwe overzichtelijke zaak, en nu ook al regelmatig In- stores. Het heeft nu nog net niet de “sfeer” van Doetinchem, maar deze gaat zeker komen! Top. Aardige mensen….Lekker dicht bij de service van de al langer bestaande kelder. Veel verstand van zaken en liefde voor lp’s. De enthousiaste zoon die in W’wijk staat is ook een plus. Al sinds ik studeerde in Doetinchem ga ik naar Wims muziekkelder en nu zit die ook in Winterswijk. Vaak is er veel mogelijk om te bestellen en leggen ze het mooi voor mij klaar. Het is een ruime winkel en mooi aangekleed met live muziek. Ook een stem waard dus. Tom heeft alles in zich om zijn vader te zijner tijd op te volgen.

 

 1. Platenreus Vlaardingen
  Op deze nieuwe locatie is de Platenreus nog beter geworden behalve de rijke hoeveelheid lps en cd’s om door te zoeken heeft deze platenwinkel ook het beste uitzicht over de nieuwe waterweg die je maar kan bedenken. Dat en de lps plus de koffie zorgen ervoor dat je zeker terugkomt en dan hebben we het nog niet eens over de gezellige ontspannen sfeer gehad die er hangt of de platenkasten die het zoeken een stuk aangenamer maken als bij een doorsnee platenwinkel. Los van dit alles bestelt/ zoekt Walter alles voor je op en doet zijn uiterste best om jouw lievelingsmuziek voor je te regelen. Er is voor mij maar 1 nummer 1 platenzaak. Walter verdiend zeker een mooie plaats op deze lijst. Een geweldige zaak met een eigenaar bij wie muziek door z’n aderen stroomt! Weet alles van welke plaat dan ook af hij verdient het om dit jaar 1ste te worden. Te vinden ver buiten het centrum van Vlaardingen. Voor het winkelend publiek onzichtbaar, maar wie weet waar die moet zijn heeft aan de Platenreus een heel fijne winkel. Welke trouwens meer weg heeft van een knusse woon/studeer kamer dan een gewone winkel. Daarnaast heb je aan Walter een hele prettige verkoper. De ambitie straalt er vanaf, en alles doet hij zelf: de winkelverkoop, online verkoop, het inrichten, speciale wensen van klanten inkopen, het schoonmaken van oude LPs, ga zo maar door. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs (zeker gezien de huidige markt). Voor mij maakt dit alles dat ik hier het liefst kom. Zelden stelt deze zaak je teleur en daarom alleen al verdient deze zaak de nummer 1 voor dit jaar. Eigenaar Walter Romberg heeft een lastige   tijd achter de rug, maar heeft veel doorzettingsvermogen. Niet alleen verkoopt hij muziek van de hardest working man in showbusiness hij IS de hardest working man in showbusiness.

 

 1. Evelyn Novacek Hoogezand
  Top zaak – super aardige mensen en vandaar altijd in mijn top3. Marjolein runt het met haar hele ziel en zaligheid!! Een uitstekende collectie en wat er niet is besteld ze gewoon voor je enige zonder moeite. Bellen, Mailen, bezoeken, praten is altijd een groot genot in het kleine zaakje in Hoogezand. Marjolein zorgt dat haar zaak altijd loopt, de bandjes op Record Store Day passen net maar het is supergezellig Hele leuke winkel met het “gevoel” van vroeger en een super aardige bediening achter de toonbank met heel veel kennis van zaken. Ruime keuze en 1 van de oudste winkels van Nederland voor zaken rondom vinyl. Een prachtige zaak met volop mooie platen. Marjolein staat altijd voor je klaar met koffie en tips! ltijd een feestje om in de winkel te komen met ruime keus 2e hands, maar ook mooie kalenders en boeken die met muziek te maken hebben.  Ga nooit met lege handen Het is een no nonsense platenzaak. De eigenaresse heeft veel kennis en besteed veel zorg aan de winkel. Je kan daar gewoon voelen dat het meer is dan een winkel, het leef gewoon. Ik kocht 40 jaar geleden mijn eerste lp en ook mijn eerste singeltje bij Evelyn Novacek. Ook ging ik daar wekelijks de top40 lijst halen. Al sinds 1937 een begrip in Groningen. Fijne sfeer goed assortiment en eigenaresse Marjolein heeft met haar zus Lia Venema het prima voor elkaar. Elk jaar een paar instore optredens, je gaat er met plezier naar toe. Super zaak, de gemoedelijke sfeer in de winkel, zeer ruim en breed aanbod en Marjolein die haar klanten kent, meedenkt, adviseert en goede service biedt! Prettige compacte winkel met een mooi aanbod en een bevlogen eigenaresse. Zij zijn zo klantvriendelijk, vrolijk, en hebben enorm veel kennis in huis. Super service kan er geen negatief punt over vinden.

 

 1. Bas Vinyl Winterswijk
  Blij met eindelijk een platenzaak in Winterswijk. Al een tiental platen gekocht de afgelopen periode! Super mooie zaak! En super enthousiaste eigenaar. Ondanks dat de zaak nog maar een jaar bestaat verdient deze zaak dit. De zaak is echt een aanwinst voor de Achterhoek ! Wat mij betreft is BasVinyl in Winterswijk platenzaak van het jaar. Ook al bestaat de winkel nog geen jaar, weet Bas inmiddels al aardig welke muziek ik leuk vind. Dat heeft al tot een paar voor mij verrassende aankopen gezorgd. Erg blij mee! Geweldige sfeervolle nieuwe zaak, die nu al uit zijn jasje is gegroeid, en daarom in januari 2023 naar een nieuwe locatie in dezelfde straat gaat, echt gespecialiseerd in goed vinyl, zowel ouder als tweedehands. Echt leuke zaak met een toffe eigenaar! (ps: ik heb dit jaar al meer lp’s gekocht dan in de rest van mijn leven!) Knusse zaak met kennis van zaken. Eigenaar heeft hart voor muziek.. Mooie zaak, goede prijzen en een uitgebreid assortiment oud en nieuw vinyl. Je wordt vriendelijk ontvangen, tijd voor een praatje met koffie, goede prijzen en de keus is reuze. Eigenaar Bas Horstman is heel gastvrij, de koffie staat altijd klaar. De zaak biedt een divers aanbod van zowel kwalitatief tweedehands als nieuw vinyl. Bas is een jonge ondernemer die in Winterswijk in korte tijd een mooie platenzaak met oud en nieuw vinyl heeft gerealiseerd Ook is Bas een man met kennis en passie voor de muziek.

 

 1. Chez Elpee Hilversum
  Eigenaar Roi staat altijd klaar voor een praatje maar laat je ook met rust als je alleen door de bakken komt grutten. Heerlijke zaak ! Mijn favoriete platenzaak van 2022 is …(tromgeroffel) Chez Elpee in Hilversum. Roi en Sabine zwaaien hier de scepter samen met teckel Aart en zoon Jonas. In deze voormalige kroeg staat de koffie altijd klaar, wordt je met open armen. Topzaak met zeer kundige eigenaar! Roi Bijsterbosch is een absoluut gastheer met een groot hart voor zijn zaak en zijn klanten. Door zijn oog voor detail en kwaliteit koop je er het beste vintage vinyl en de betere nieuwe platen en modern classics. Originele indeling van de platenbakken met leuke titels. De winkel is gevestigd in een oud café en heeft een prachtige fijne sfeer. Ik ben er graag te vinden en voel me er heel welkom. Hun socials zijn leuk en verfrissend met leuke foto’s van klanten met hun aankopen.  Waar moet ik beginnen! Wat een geweldige winkel is dit. Een winkel waar het vóór alles uit om persoonlijk contact gaat. Van platenliefhebber tot platenliefhebber. In een oude kroeg met een mooie collectie soul/jazz/indien. Breed assortiment. Top zaak! Roi weet echt alles van muziek en kan over werkelijk álle genres iets nuttig zeggen. Roi stapt over zijn eigen bekende muziekschaduw heen en kent het muzieklandschap als geen ander. De winkel is warm, gezellig en overzichtelijk. Wie wordt er nou niet blij van een oude kroeg met zo’n baas erachter.  Chez Elpee is een winkel waar je blij van wordt. Waar je je thuis voelt en waar je keer op keer Naar terug keert.)  Ik zit met liefde een uur in de auto. Geen probleem. Dat dóe je gewoon. Want je voelt dat je bij de familie hoort. De familie chez elpee. Mán wat een machtig mooie zaak! Chez Elpee bestaat sinds 2019 en is nu al niet meer weg te denken uit het Hilversumse straatbeeld Nette sfeervolle locatie (kroeg) met enkel vinyl, platen zijn zeer netjes en prima van prijs. Een paar jaar geleden is deze zaak geopend, en ik kom er met veel liefde. Voor mij zonder twijfel de platenzaak van het jaar. De winkel is gezellig, de platen zijn gesorteerd in categorieën die voor mij werken (één van mijn favorieten was ‘melancholische mannen met baarden en hun zussen’, precies de muziek waar ik van houd). In dit omgebouwde café waar de “oude” bar nu als balie dient staat Roi (de eigenaar) meestal in de winkel, en af en toe zijn partner Sabine. Wat een lieve betrokken mensen zijn dit. Een bakje koffie is heel normaal, en aan de bar is een gesprekje over een bepaald album, artiest of een muziek tip zo gedaan. Altijd een warm bad waar je in terecht komt, echt een momentje van ontspanning. Ik koop eigenlijk nergens anders vinyl, dus kan daardoor niet op andere platenzaken stemmen. Hopelijk is dat oké.
 2. Velvet Eindhoven
  Hier krijg je nog echt persoonlijke service. Remco onthoudt je naam én je smaak! Komt met advies en is altijd bereikbaar voor vragen. Het zijn altijd leuke gesprekken en ontmoetingen. Chapeau Velvet! Velvet Eindhoven.  Klein maar fijn. Remco is super klantvriendelijk, altijd koffie en hij weet wat je leuk vind. Altijd net dat stapje extra voor je. Ik hoop echt dat het snel beter met zijn gezondheid zal gaan. Een leuke, jonge  enthousiaste ondernemer met passie voor muziek. Remco’s tips zijn altijd goed. En koffie tijdens het winkelen, ook fijn. Remco weet wat ik mooi vind. Die aandacht voor de klant, gecombineerd met zijn innemende persoonlijkheid en zijn fabuleuze muziekkennis maken het voor mij als muziekliefhebber elke keer een feestje om in zijn platenzaak te komen. Echt een hele fijne zaak. Remco heeft een fijne selectie vinyl en cd’s, organiseert leuke acties en in-stores en werkt keihard, niks is te gek voor zijn klanten. En altijd met goede zin en een glimlach, hoe druk het soms ook is. Ik kom er de afgelopen tijd te weinig, maar dat wordt in 2023 ingehaald. Vanwege de altijd vrolijke en vriendelijke Remco. En de leuke verkoopster (ben haar naam kwijt). Leuke sfeer, prettig shoppen en goede collectie vinyl. Nooit te beroerd om iets voor je uit te zoeken. Hoewel ik in Nijmegen woon is de reis dubbel en dwars waard.

 

 1. Eastman Records Didam
  Mooie winkel en hier word je goed geholpen. Een jaar verder en nog steeds mijn nummer 1. Ik kom meerdere keren per week bij Eastman Records in Didam. Eddie is een hele fijne man die altijd voor je klaarstaat! De winkel is super overzichtelijk en er is voor iedereen wat te vinden, want er is een breed aanbod. Mijn collectie is inmiddels flink gegroeid! Heb je iets nodig? Eddie zorgt ervoor dat hij samen met jou de collectie een beetje breder maakt. Al met al, dit lijstje gaat over de Benelux, maar voor mij is het DE allerbeste overall! k kom hier wekelijks vanwege het brede, ruime aanbod, de eigenaren en klanten. Eastman Records is een geweldige community. Ze staan altijd voor je klaar in en buiten de winkel. Eastman records is actief zowel online, als in de winkel en op heel veel verschillende beurzen in en buiten Nederland. De indeling van de winkel is heel duidelijk waardoor je zonder irritaties je platen kunt vinden. Waarom Eastman Records zo anders is dan andere platenzaken? Dat ga je wel merken zodra je langskomt ;) Eddie, de eigenaar, weet alles van platen.  In het oosten van het land ( Didam )geen betere platenzaak gevonden goede service. mooie aanwinst, ruim assortiment, enorme kennis van muziek, altijd een kop koffie met een koekje. Eddie heeft een enorme collectie lp’s en singles uiteenlopend van Nederpop tot Metal.

 

 1. De Waterput Bergen op.Zoom.
  Zeer uitgebreid. Aardige mensen. Ontzettend goed in instore optredens. Men doet veel voor de klant. Veel aandacht voor Belgische Acts. Een heerlijke platenzaak, waar je uren vinyl kunt voelen en opsnuiven. Heel veel nieuw in de bakken. Door hun nieuwsbrief en de persoonlijke aanbevelingen van de medewerkers wordt ik attent gemaakt op nieuw materiaal wat mijn nieuwsgierigheid wekt. Ook hun indoor optreden vind ik mooi. Ik slaag hier altijd en als ze het zelf niet hebben of kennen, kan ik me niet voorstellen, wordt het voor me geregeld. Binnenkomen daar is alsof je een huiskamer binnenstapt, het is ook ons kent ons, ik ken alle medewerkers en zij kennen mij. Natuurlijk kopen we wel eens wat online maar De Waterput is al 40 jaar mijn ankerplaats op het gebied van muziek. aardige mensen die al vele jaren bezig zijn en waardering verdienen al 50 jaar koop ik hier LP’s en CD’s; het aanbod is uitgebreid en up-to-date. Het is ronduit fantastisch om te zien hoe hier steeds weer instore optredens worden georganiseerd waarvan zowel het publiek als de muzikanten genieten innovatief en altijd op zoek naar nieuw manieren om publiek aangenaam te verpozen tijdens bezoek aan platenzaak.Prachtige collectie met zeer veel 2e hands. Prachtige, verzorgde winkel. Fijne gasten achter de balie.

 

 1. Popeye /Velvet Alkmaar
  Het is altijd prettig babbelen met Ron over vinyl en muziek. Wordt erg goed geholpen en er is een uitgebreide keuze in nieuw en 2de hands vinyl en als.het er niet is willen ze het graag bestellen . Ben al jaren een trouwe klant en ben blij dat er nog een goede vinyl  speciaal zaak in Alkmaar is. Ik kom er al jaren en Ron en Sanne zijn de top. Ron heeft door wat ik graag koop en heeft meestal het juiste advies. Mijn favoriete platenzaak. Niet zo groot als in Amsterdam, maar ook hier kun je echt van alles vinden. Los van het fijne aanbod, is de eigenaar altijd bereid tot een gezellig praatje (en zeker wanneer het over The Beatles gaat). Popeye heeft een warm gevoel en je voelt je altijd welkom wanneer je de drempel overstapt. Mijn favoriete platenzaak omdat ze altijd wel een plaat hebben die gewoon goed is. Het is uiterst moeilijk om daar binnen te stappen en zonder plaat naar buiten te stappen. Het personeel is altijd vriendelijk, helpt je en geeft je nog goede tips ook. De meest fantastische platenzaak! Ron, Lotte en Tim zijn zo begaan en gedreven in hun werk, ik kom daar vaker dan de kroeg voor een gezellig praatje! Pop-Eye heeft een uitgebalanceerde voorraad met lp’s maar ook cd’s. Het personeel is vriendelijk en hulpvaardig. De eigenaar, Ron Bulters, weet vrijwel alles van popmuziek en kan er mooi over vertellen: hij is een ware popprofessor.

 

 1. Flaco records Enschede
  Een mooie zaak waar veel heel veel, oud werk te vinden is. Ook daar staat de koffie voor een ieder klaar. Fijne winkel, fijne zaak. Net begonnen en al een begrip in de stad. Leuke eigenaar Ronald die met veel passie de winkel runt. komen we heel graag, vorig jaar nieuwkomer en we vinden dattie omhoog moet in die lijst, fijne frisse winkel , 2 etages, met een toffe eigenaar, zeer creatief, met zo nu en dan live activiteiten in de shop Ondertussen een begrip in Enschede. Topzaak! Flaco records brengt kleur aan de binnenstad van Enschede. Niet zo gek met Ronnie als eigenaar. Ronnie is een vriend van iedere vinyl liefhebber met een breed aanbod en heeft altijd een bak koffie voor je klaar staan. Met als topdag de dinsdag soepdag. Staat regelmatig een plaatje op dat ik meteen wil kopen. Gewoon een erg prettige kleine platenzaak, gedreven vanuit passie. Ik heb eigenaar Ronald Ticheler heb leren kennen bij Walk In Zutphen: Destijds was hij klant daar. Na een carrièreswitch is hij een eigen zaak begonnen in Enschede.Hij is gastvrij en net zoals ik een jazzliefhebber: hij komt altijd weer met zeer waardevolle tips en heeft schappelijke prijzen.overzichtelijke en sfeervolle winkel gerund door een gepassioneerde en vriendelijke eigenaar. Breed aanbod en wat er niet is wordt besteld, niets is te gek.Grote jazzkenner ook!

 

 1. Sounds Delft
  Mooi te combineren met een dagje stad. Oude stijl platenzaak zoals het hoort. Vriendelijk personeel. de beste van Delft, ook hun Internetsite is top.

 

 1. North End Haarlem
  Onno en zijn team staan altijd klaar voor me. Al bestel ik de meest obscure platen; zij zorgen dat ik ze snel op mijn draaitafel heb liggen. Tel daarbij op het altijd gezellig praatje en de fijne instores en je begrijpt waarom ik graag in Haarlem Noord door de bakken ga. Goed en gevarieerd assortiment, geweldige sfeer en even geweldig service door medewerkers die heel warm en betrokken zijn bij hun winkel. Nog steeds een super fijne zaak met een enthousiaste eigenaar die regelmatig toffe instores organiseert. Altijd als ik terug kom in Haarlem (woon nu in Drenthe) ga ik ff langs bij Onno en zijn crew om te zoeken naar weer een vinyl pareltje, en dat lukt elke keer weer!! North End is wat mij betreft al jarenlang platenzaak van het jaar. Leuke zaak, ruim aanbod, vriendelijk personeel, Onno en zijn crew staan altijd voor je klaar. Ook de vele instores zijn altijd een belevenis om bij te wonen en altijd een gemoedelijke sfeer. Voor mij weer North-End Haarlem, fijne mensen, goede service en hulpvaardig bij bestellingen. Goede wijn behoeft geen krans, TOP zaak. De allerbeste vinyl/cd zaak van Haarlem en ver daarbuiten. Geweldige zaak waar ik al sinds 1967 kom , toen nog bij vorige eigenaar Bert Butter!

 

 1. Walk in Deventer
  Prettige en grote zaak, grote keus en schappelijke prijzen, aardige eigenaar. Vaste prik tijdens een bezoek aan Deventer. Marcel is een vriendelijke eigenaar die een grote dosis muziekkennis heeft. Het assortiment is zeer ruim en je kunt er altijd wel iets tofs scoren.   Het lukt mij nooit om met lege handen bij Marcel weg te gaan. Of dat nou komt door zijn ruime collectie aan mooie platen of zijn bekende uitspraak: “ik heb vandaag zoiets moois voor jou binnen gekregen” en vaak heeft hij nog gelijk ook. Ik trap er in ieder geval elke keer weer in, maar dat geeft niet. Ik geef mijn geld graag in zijn zaak uit uit. Hier kun je nog eens wat moois vinden voor een schappelijke prijs. Een zeer aangename zaak om even de door de bakken te gaan. Ook hier een zeer groot aanbod aan platen. Deels nieuw en deels tweedehands. Veel soorten platen met naast de bekende albums, ook veel onbekende albums in de bakken. Altijd even leuk om er even rond te kijken. Beste assortiment in alle soorten geluidsdragers en een fijne eigenaar. Alles wat je zoekt is daar.

 

 1. Wil’m Oss
  Helaas de laatste keer dat het mogelijk is om op deze zaak te stemmen. Willem heeft zijn ziel en zaligheid in dit filiaal gestopt, maar door gezondheidsredenen moet hij het helaas gaan sluiten. Toch nog even een hart onder de riem voor zijn inzet. Ik ben van de zomer met toeval bij deze winkel terecht gekomen. Ik kreeg meteen een warm gevoel bij de zaak en bij het personeel. Ontzetten vriendelijk, erg betrokken en leren de klant goed kennen. Ook hebben ze veel platen op voorraad. Vol verbazing heb ik platen gevonden die ik hier niet had verwacht. Sinds dien kom ik er regelmatig en ben ik vast klant geworden.

 

 1. Popeye Hengelo
  Johan blijft zichzelf en Pop Eye blijft uit zijn voegen barsten met verrassend ruim assortiment en veel muziekkennis blijft het een genot om hier rond te kijken. Johan is de godfather van alle platenzaak eigenaren. Als je in de buurt bent is Johan een “must visit”. Kleine winkel, bomvol met lps en cds .Georganiseerde chaos. Ik ben al 40 jaar klant. Het begon met vinyl en nu weer vinyl. Altijd gezellig chaotisch, goede adviezen, goede service en unieke platen bonnen, speciale acties en live optredens. Heerlijk rommelige zaak, eigenlijk meer een kroeg voor muziekfreaks. Elke zaterdag staat het vol en Johan’s service is na al die jaren onverminderd hoog. Leuke cadeau bonnen. Johan behoeft geen enkele introductie. Hij lijkt zijn klanten en bijbehorende muzieksmaak te kennen. Of hij heeft je wensen in huis en anders zorgt ie wel dat ie er aan komt.

 

 1. Plaatboef Rotterdam
  Heerlijke chaos waarin je heerlijk kunt struinen , op iedere vierkante centimeter vind je wel iets , Tip: niet gaan opruimen maar lekker zo laten.Daar rondstruinen is een geweldig tijdsverdrijf voor de uitgebreide collectie die deze winkel heeft. Al ruim 30 jaar (schatting) kom ik bij de plaatboef, vroeger om de lp’s die ik niet meer gebruikte, te verkopen. Nu af en toe om zelf te snuffelen. Het assortiment is compleet. Al decennia lang gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Zeer ruim assortiment, klantvriendelijk en behulpzaam personeel. Uitstekende kwaliteit, een platenzaak die je regelmatig moet bezoeken. Zeker een aanrader! Gezellige chaos. ruime keuze cd en platen

 

 1. Bep Dylan Deventer
  Gezellige zaak met goede koffie, sympathieke prijzen en een humorvolle eigenaar! De leukste verkoper van Deventer. Kleinere platenzaak van een onafhankelijke handelaar, maar verdient absoluut plaats 1 vanwege de klantvriendelijkheid van de eigenaar en de lage prijs. Klein winkeltje, maar leuke collectie lps. Ook de eigenaar is erg vriendelijk. Een heel aardig mens is en de muziek prettig geprijsd. Bep Dylan is een waar vinylparadijs deze dagen. Leuke gast, weet veel en een origineel aanbod voor een goede prijs.

 

 1. Vinyl Garage Oud Beijerland
  Prima mix van nieuw en 2ehands vinyl plus boeken en CD . Vriendelijke eigenaren , correcte prijzen en een kop koffie . Kortom garantie voor een heerlijk winkelbezoek. Jan en Rianne hebben dit jaar hard gewerkt en hun assortiment nog verder uitgebreid. Kwalitatief goed aanbod met een reële prijs. Nog echte liefhebbers, met altijd een goede bak koffie. Leuke zaak met huiskamer gevoel, goed assortiment en kennis. Ruime winkel en groot assortiment, eigenaar Jan en dochter runnen deze platenzaak met kennis en enthousiasme. Je kunt hier uren snuffelen en muziek luisteren. Prijs- Kwaliteit verhouding onovertroffen. Super vriendelijke en kundige eigenaren. Koffie staat altijd klaar en de platen verkeren in uitstekende staat. Zeker een aanrader!

 

 1. Dwars vinyl Edam
  Lekker spitten door de betaalbare tweedehands platen en tevens een mooie collectie nieuw op voorraad. Service op niveau. Lekker dichtbij en steeds meer aanbod. heel breed assortiment. Recent uitgebreid en moet sinds de uitbreiding nog eens op bezoek gaan. Goede en grote kennis van muziek, fantastische service,  prachtig pand, mooie ruime collectie…Ik zou zeggen ga langs en oordeel zelf. Deze zaak moet winnen dit jaar !  Mooie sfeervolle zaak met nu inpandig een dependance erbij.

 

 1. Uptown Hoorn
  Brenda & Nick hebben het muziekhart op de allerbeste plaats. Het assortiment is na de verhuizing flink gegroeid met erg leuk tweedehands spul! Hier kom ik af en toe omdat deze platenzaak zich in het centrum van Hoorn bevindt, waar ik zelf ook woonachtig ben. Mijn plaatselijke platenzaak met een grote sortering 2de hands vinyl van goede kwaliteit en variatie. Hele fijne zaak, mooi opgezet en geweldig personeel. Niets is te gek of te veel gevraagd. Ook organiseren ze leuke optredens in de zaak en doet hun enthousiasme velen glimlachen. Vanwege hun persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en prachtige winkel. Ik kom er nog regelmatig vanuit Tilburg en de koffie wordt altijd vers gezet. Ik kan altijd een bestelling doen en wanneer ik die ophaal maakt niks uit. Al is het 3 maanden later.
 2. No dust Wezep
  Mooie collectie, bijzondere dingen en een bak koffie die klaar staat. metal zaak bij uitstek. Gespecialiseerd in metal en regelmatig mooie collectables in de bakken heeft. Altijd gezellig om daar te komen voor praatje, koffie en vinyl of CD. Altijd gezellig om even bij No Dust langs te gaan. Eigenaar Henk is een echte liefhebber van het hardere genre en zit vol verhalen over zijn contacten met bands en muzikanten waarmee hij contact heeft (gehad). In de winkel staat altijd een mooie collectie hardrock-  en metalalbums, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast heeft Henk een neusje voor mooie releases van minder bekende metalbands. Het is lastig om zonder nieuwe muziek weg te gaan. Topzaak als het gaat om Rock/Hardrock/Metal/Sympho/AOR/Trash. Daarnaast een redelijk aanbod pop/blues/jazz. Zowel vinyl (tweede hands/nieuw) als Cd’s. Vriendelijke eigenaar, altijd in voor een praatje en een grote muziekkennis. Goede kwaliteit vinyl voor mooie prijzen!

 

 1. Plato Groningen
  Een vaste waarde in het hoge Noorden. Een ruim aanbod. Gewoon een goede platenzaak met een ruime collectie. Fijne zaak met groot assortiment. Goede tips en meestal het juiste advies bij een muziekvraag. mooie winkel met veel aanbod, behulpzame medewerkers, fijn sfeertje. Deze platenzaak is zo gezellig en heeft altijd een prettige sfeer. Ik kan hier uren rondneuzen en voel mij hier heel erg thuis. Bij vragen word ik altijd vriendelijk geholpen en ik word regelmatig geïnspireerd door de muziek die ze op dat moment draaien. Ik kom meerdere keren per maand bij de Plato in Groningen. Leuke gesprekken. En deze nominatie is ook een eerbetoon aan de onlangs overleden Appie Clermonts. Onlosmakelijk verbonden met Plato Groningen.

 

 1. Didi Heerlen
  Veel, heel veel ook tweede hands. Het best bewaarde geheim van Nederland qua aanbod. Het is ongekend hoeveel kennis Mat als platenverkoper bezit. Al koop je er al jaren of je bent nieuwe klant, hij weet meteen aan te sluiten op de smaak van de persoon. Een onuitputtelijke bron van platen, cd en alles wat daarbij hoort. Altijd een gezellige sfeer met aardige medewerkers.

 

 

 1. Minstrel Music Zwolle
  Zaak met een heel fijnzinnige smaak. De krenten worden eruit gevist. Zowel oud als nieuw vinyl. Een echte “ouderwetse” platenzaak waar ik uren kan struinen in alle hoeken en gaten van de winkel. Mooi gespecialiseerd aanbod, vriendelijke eigenaar. Arjen blijft een geweldige, kleine winkel hebben. Prachtig gevarieerd aanbod en ook hier reële prijzen. Altijd een goed gesprek en voor elke gezochte lp doet hij moeite. En is de kwaliteit niet naar tevredenheid? Omruilen geen probleem of geld terug. Eerlijk duurt hier zeker het langst! Daar hebben ze alles voor de muziekliefhebber. Je moet wel een beetje door de winkel kruipen maar dan heb je ook wat! Minstrel blijft na jaren nog steeds mijn favoriete platenzaak. De keuze is enorm en alle genres zijn ruim vertegenwoordigd van Hardrock tot Punk, van Pop tot Blues en Country, tot Jazz. Kortom als je het hier niet kunt vinden wordt het lastig! Eigenaar Arjan (Mr. Minstrel) heeft een uitgebreide muziekkennis, en doet moeite om een door jou gezocht item op te sporen. Vinyl en cd’s zijn van uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn heel acceptabel. Kortom, geen betere platenzaak dus wederom mijn nummer 1. Zo’n heerlijke propvolle pijpenla met vinyl van plint tot nok. Vol vaak verborgen schatten.

 

 1. T-Rex Leeuwarden
  Prachtige zaak van Henk in ’t Zand. Vooral als je houdt van het stevige gitaarwerk ben je hier op het juiste adres. Ga nooit weg zonder lege handen! Uitstekende selectie. Leuke zaak en aardige eigenaar, en platen zijn leuk geprijsd. gGweldige en enthousiaste verkoper die altijd wel een bakje koffie klaar heeft staan, je voorziet van tips en info over releases en nog te verkopen elpee’s bekend maakt via Social Media. Leuk publiek, aardige prijzen en af en toe een juweeltje van een elpee die mee naar huis gaat. Gisteren nog met 3 elpee’s thuisgekomen. En omdat ze alleen op zaterdag open zijn ben ik er ook bijna elke zaterdag. Geweldige collectie LP’s en Cds. Ik kom er altijd met wat leuks vandaan. Bakje koffie, praatje met de eigenaar (Henk) erg leuke sfeer in de winkel. Er komen steeds meer muziekliefhebbers naar dit pareltje van het Noorden

 

 1. De Groeverij Houten
  Altijd een persoonlijke vibe bij deze jongens, en echte muziekliefhebbers met live muziek en een geweldige podcast met wel meer dan 200 uur luisterplezier. Echt een aanrader en leuk om te zien dat het in zo’n gewoon stadje nog iets karakteristieks als de Groeverij kan bestaan! Bravo. Een mooie stek en feel good plek in Houten. Klein maar fijn, met aardige gastvrije eigenaren Johan en Patrick. Ook voor koffie, cake, krantje, praatje, podcast, optredens en een open podium. Breed gesorteerd. Klein maar fijn, ook voor live muziek en gezellige bijeenkomsten. Sympathieke eigenaar. Nummer 1, by far. Johan en Patrick hebben zich in drie jaar tijd goed op de kaart gezet met een fijne feelgood-stek. Vinyl in alle soorten en maten, veel nieuw, ook tweedehands. Mogelijkheid om je ‘oude’ vinyl in consignatie aan te bieden. Groeien bijna uit hun jasje. Prima koffie, een maal per maand een instore concert. Twee maal per maand een podcast (‘ Bij de Groeverij.’ ) Prima website om te bestellen.
 2.  Waaghals Nijmegen
  Leuke lokatie, goede sortering 2de hands vinyl, enthousiaste verkopers. Kom ik al zolang ik me kan herinneren. Zou zo maar vanaf eind 70’s kunnen zijn. Een aantal mensen werkt daar al jaren. Geeft een enorm thuis gevoel door de ontzettend prettige manier waarop je hier wordt verwelkomt. Ruime keuze aan tweede hands en nieuwe lp’s voor een schappelijke prijs. Hele fijne winkel met een verrassende collectie. Fraaie winkel. Prachtig pand in het centrum van de mooiste stad van het land! Leuke collectie tweedehands in de kelder. Topwinkel, met lovely muziekkenner Fred !
 3. Waaghals Arnhem
  Het is altijd een feestje om naar Arnhem te gaan, maar dat is het zeker wanneer ik langs Waaghals kom. Ik stap altijd even binnen om te gaan koekeloeren of er nog leuke plaatjes zijn! Het personeel is ook heel aardig en maakt tijd voor je. Waar de een eerder voor Kroese kiest in Arnhem, kies ik sneller voor Waaghals. De sfeer is top en het aanbod ook. Waaghals is een echte ouderwetse platenzaak, niet meer niet minder. Hier werken echt muziekgeeks, die graag met je in gesprek gaan over je aankopen en je muzieksmaak. Erg leuk!

 

 

 1. Plato Utrecht
  Hier ga ik al naar toe sinds dat ik kind ben. Goede service ook in combinatie met de webshop. Daarbij hebben ze regelmatig leuke versies in kleur en de concerto releases Fijne en ruime winkel, hier veel platen gekocht! Jaren lange ervaring en dat voel je aan alles, fijne tent en overzichtelijk, maar voelt soms ook beetje onpersoonlijk. Fijne winkel zowel de echte winkel als de online winkel. Vaak leuke acties onder andere voor albumreleases en bijzondere uitgaves. Breed assortiment waar ik graag op bezoek ga als ik in Utrecht ben.Mooie grote zaak, beetje saai maar oh wat een gigantische keuze aan nieuw vinyl.

 

 

 1. Get back Dordrecht
  2 geweldige toppers van eigenaren met ongelooflijk veel verstand van hun vak en de muziek. Lieve hardwerkende mensen in een nette mooie zaak. Altijd goed voor de klant. Een sfeervolle, gezellige platenzaak net superveel keuze en zeer vriendelijke mensen die altijd bereid zijn je te helpen! Al jaar en dag mijn favoriete winkel. Gerund door echte liefhebbers. Voorheen vooral gericht op klassieke popmuziek en blues en curiosa maar tegenwoordig ook oog voor de betere hedendaagse popmuziek. De sortering is buitengewoon. Bootlegs, buitenlandse persingen, tweedehands en hagelnieuw gekleurd vinyl; het is er allemaal. DE prijzen liggen gunstiger dan op websites. Mijn boxsets koop ik altijd bij Get back. Oude rotten in het vak en weten echt overal wel iets van, of het nu een uitgebracht album is of een specifieke artiest. Het is er altijd gezellig.

 

 1. Kroese Arnhem
  Altijd veel op voorraad en overzichtelijk, superleuke instores altijd. Breed assortiment, veel nieuw vinyl op voorraad, superaardige eigenaar/ personeel.Ik vind dit een hele mooie zaak. Smaak- en stijlvol. Veel platenzaken zijn onoverzichtelijk en ook een beetje muffig, maar Kroese niet. Een fris en fruitige zaak met een prima collectie. Jammer, Arnhem ligt voor mij niet naast de deur anders was ik er zeker vaste klant.
 2. Plato Zwolle
  Dat is voor mij de platenzaak die het dichtstbijzijnde is, al is dat ook al ruim een half uur rijden. Zijn altijd aardig en bereid iets voor je te zoeken. Zeer vriendelijk, mooie sortering, leuke aanbiedingen.

 

 1. Velvet Leiden
  Groot aanbod vinyl, fijne zaak. Gewoon een mooie zaak en deskundig personeel. Immens mooie winkel met een fantastische jazz afdeling en een heerlijke boekenkast. Mark heeft de beste tips en weet nog meer dan ikzelf (en dat is een groot compliment!). elk bezoekje aan de binnenstad gaat gepaard met een bezoekje Velvet. Mooi assortiment met regelmaat ook een mooie aanbieding en goede tips van het personeel als ik eens zonder inspiratie zit.
 2. Sounds Tilburg
  Jarenlang mijn vaste stek voor muziek, toen ik nog in Tilburg woonde, nu kom ik er nog steeds geregeld met plezier. Ruime selectie en veel muziekkennis aanwezig. ‘The place to be’ in Tilburg als het gaat om nieuw vinyl. Een groot gedeelte van mijn collectie komt hier vandaan. Prettige sfeer en lekker overzichtelijk. Al veel mensen doorverwezen naar Maarten om daar de pareltjes te scoren. Ook Maarten heeft het muzikale hart op de juiste plaats en zijn enthousiaste en amicale ‘stijl’ is aanstekelijk. Een mooie en brede collectie, echt voor elk wat wils. Als ik in Tilburg ben en ik heb tijd, dan loop ik er altijd graag even binnen.

 

 1. Sounds Haarlem
  De onovertroffen eigenaar Paul Kamp is onlangs helaas veel te jong overleden. Ik was al meer dan 30 jaar klant van hem, omdat hij al die jaren zorgde dat ik kreeg wat ik wilde, maar ook omdat hij altijd in was voor een goed gesprek over muziek. Gelukkig is, en was, Sounds altijd sowieso erg goed gesorteerd, zowel nieuw als 2dehands. Verder organiseerde Paul regelmatig leuke instores waar je ook een biertje kreeg en heeft hij een platenlabel opgericht waarmee hij vele prachtige uitgaves heeft uitgebracht van binnen- en buitenlandse artiesten. Dit deed hij niet om er rijk van te worden, maar puur uit liefde voor de muziek. Paul was een absolute topper en zijn erfenis, de winkel Sounds en het label Sounds Haarlem Loves Vinyl zullen worden voortgezet in de richting die door Paul is ingezet. Ik zou het een prachtig eerbetoon vinden als Sounds Haarlem dit jaar Platenzaak van het jaar wordt. Sounds Haarlem dat na het verlies van Paul Kamp niks aan kwaliteit lijkt in te boeten. Vooral ook veel tweede kans vinyl. Leuke winkel in het centrum van Haarlem met vriendelijke jonge enthousiaste medewerkers. Prijzen 2e hands LP’s zijn ietwat aan de hoge kant, maar goede aanbiedingen aan CD’s. Weinig plekken waar zoveel staat dat je er makkelijk uren kan doorbrengen. Een groot assortiment en daarnaast ook erg veelzijdig (net als mijn smaak). Goed assortiment, zakelijk en wel aan de prijs.
 2. Vinylloods Dordrecht
  Zeer uitgebreid assortiment met volop keuze in diverse prijsklassen. Nieuw en gebruikt , verkoop dagen zijn kleine feestjes. De liefste platenmensen te wereld. Stap er steeds buiten met lege portemonnee… maar met minimaal 200 euro aan fantastisch vinyl.

 

 1. Rock maniac records Gouda
  Voor mij de meest dichtstbijzijnde platen zaak. Jitze heeft altijd een leuk gesprek of kop koffie klaar staan. Het sparen van stempels om korting krijgen is ook erg leuk. Het is niet de goedkoopste maar wel een leuk en uitgebreid assortiment op een leuke plaats Jitse een van de jongere garde Platenbazen.Chapeau ! Ik haal regelmatig mijn plaatjes bij Jitse. Altijd staat er een kop koffie klaar. Hij levert top service en verkoopt ook goede apparatuur.
 2.  Planet of sound Enschede
  Altijd lopen we hier even naar binnen als we in Enschede zijn, voor een lp of een band t-shirt. Meer vanuit idealisme gedreven dan mijn nummer 1. Veel nadruk op het lokale produkt. Met regelmatig optredens van bands en dj’s en veel gezelligheid van het personeel. Loop er erg graag naar binnen. Gezellige winkel. Groot met ruim aanbod. Goede verzendservice.

 

 

 1. Roots Mail Music Breda
  Joop van Gool heeft veel kennis, is erg vriendelijk, weet bij de tweede keer dat je binnenkomt je naam en biedt altijd een bakje koffie aan. Daar word ik blij van! Zeer aardige eigenaar. Altijd staat de koffie klaar. Nooit opdringerig en gemeende interesse.  Joop is een echte gastheer en zal je altijd helpen als dat mogelijk is. Gezellig en een mooi assortiment. Fijne zaak, Joop is een hele gastvrije én deskundige eigenaar. En helemaal top dat hij regelmatig bands live laat spelen in zijn zaak. Belangrijk, want het aantal podia is in Breda maar heel beperkt.

 

 1.  Discos record shop Strijen
  Het bijzondere is dat deze enkel 12″ (maxi) verkoopt, een jonge zaak met een goed assortiment en prima kwaliteit van voornamelijk gebruikt vinyl, klantvriendelijk, kennis. De eigenaar heeft zijn eigen collectie ondergebracht in een nieuw pand dat vorig jaar geopend werd. Bij hem hem ik de italo platen waar ik lang naar op zoek was kunnen scoren. Geweldige platenzaak, met alleen maar 12″ maxi singles.  Mooie verzameling, alle genres aanwezig. Zeer goede kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs. Eigenaar Foort heeft gastvrijheid in hoofdletters geschreven. Kopje koffie, koel drankje en altijd in voor een praatje. Top zaak. Bedankt Foort de Kreek voor de platen waar ik zo lang naar op zoek was. Ik ben een Italo Disco liefhebber en zo kwam ik uit bij Discos record shop te Strijen. Via een platenbeurs in Den Bosch gaven ze mij de tip en ben ze daar erg dankbaar voor. House, 80,90 en 00, techno noem maar op. De eigenaar Foort Kreek is een uitermate vriendelijke man en kundig op het gebied van muziek. Hij helpt je ook met zoeken en/of geeft je ideeën/suggesties van platen en laat deze dan ook horen in zijn winkel. Hij neemt echt de tijd voor je. Ook staat altijd de koffie klaar en is er tijd voor een praatje.Terecht een nominatie waard en dat gun ik hem van harte, hij werkt er hard voor.

 

 1. Vanderveen Assen
  Al in mijn kindertijd kocht ik hier mijn CD’s en ze zitten er nog steeds! Groot assortiment en goed advies. Een mooie zaak waarin de platen heel duidelijk gesorteerd staan en goed op alfabet. Het personeel is uiterst vriendelijk, behulpzaam en hebben duidelijk verstand van muziek. Groot aanbod, veel kennis aanwezig bij Gert Jan Gjaltema die al ruim 35 jaar de zaak runt. Ik koop daar, als geboren en getogen Assenaar, al sinds 1969 platen en cds. Ik werk in Assen en in de middagpauze loop ik regelmatig even bij de muziekliefhebbers van Vanderveen binnen.