Vinylzaak 2017

Dank aan alle deelnemers aan de vijfde editie van de  verkiezing van de Vinylzaak van het jaar, het vervolg van een mooie traditie aan het eind van het jaar, lijstjestijd.
Het aantal stemmen steeg dit jaar spectaculair met maar liefst 92%, mede dankzij de actieve promotie van heel veel platenzaken. In totaal werden bijna 5000 stemmen uitgebracht.


DISKID VINYLZAAK VAN HET JAAR
Na twee jaar op nummer 2 wist dank zij een knappe campagne Diskid uit Zwolle onder de bezielende leiding van Hank en Antoinette de titel binnen te halen en is vanaf nu drager van de titel VINYLZAAK 2017. Van harte gefeliciteerd! DISKID opende op 16 juni 1987 en bestaat dus inmiddels 30 jaar. Veel klanten komen er al meer dan 25 jaar vanuit het hele land en die loyaliteit betaalt zich nu uit met deze overwinning.


Vorig jaar nieuw op 5 en dit jaar door gestegen naar 2 is Kay’s Odyssey uit Wagenberg. Deze inmiddels flink uitgebreide zaak weet een steeds groter publiek uit heel Nederland en ook België naar Brabant te trekken, waarbij vooral de gastvrijheid en het enorme assortiment worden geroemd. De winnaar van vorig jaar, Variaworld uit Deventer vinden we dit jaar op nummer 3 en Wim’s Muziekkelder en Vinylparadijs zijn evenals vorig jaar in de top vijf te vinden. Ook vaste waarden in platenland zoals Concerto, Popeye en North End zijn weer in de top 10 aanwezig.  In de top 10 dit jaar één nieuw gezicht, Remco van Velvet Eindhoven heeft in het nog korte bestaan van deze zaak een flinke populariteit weten op te bouwen. De hoogste binnenkomer in de top 50. Een knappe prestatie. Nog een winkel, die in korte tijd vrij populair is en binnen gekomen op plek 13 is Walk in uit Zutphen. Ook de nog niet zo lang bestaande Jottem record shop in Roermond maakt een flinke stijging en is nieuw binnen de top 50.
Uit België kwamen dit jaar minder stemmen en dat betekent dat slechts twee zaken in de top 50 te vinden zijn: Music Media Corner uit Boom handhaaft zich als populairste Belgische vinylzaak, maar verdween uit de top 10, en op plaats 25 vinden we vanuit het niets Tony’s Muziekhuis uit Geel.

Over veel vinylzaken werden lovende woorden uitgestort. Dank voor al die mooie toelichtingen. Ik heb ze met veel plezier gelezen.
Een selectie van toelichtingen van de inzenders vind je onderaan deze pagina.

Hieronder de lijst voor 2017, in totaal kregen dit jaar 185 winkels minimaal een stem. Twee winkels zijn nieuw in de bovenste 50, ze hadden vorig jaar geen stemmen gekregen, 7 vinylzaken hadden vorig jaar wel stemmen maar staan nu nieuw bij de bovenste vijftig. Totaal dit jaar dus negen nieuwe winkels bij de bovenste vijftig.
De stemmen kwamen binnen na mijn oproep via www.lpvinyl.nl en www.facebook.com/lpvinyl waarvoor nogmaals hartelijk dank. Staat jouw favoriete winkel te laag of er niet bij, eind 2018 is er weer een kans.
Maar bezoek ook in 2018 de Vinylzaken, ook die ruim 200 die niet in deze Vinylzaken top 50 voorkomen (alle vinylzaken zijn te vinden op www.lpvinyl.nl/platenzaken/)

2016 2017 vinylzaak plaats
2 1 Diskid Zwolle
5 2 Kay’s Odyssey Wagenberg
1 3 Variaworld Deventer
3 4 Wim’s Muziekkelder Doetinchem
4 5 Vinylparadijs Geesteren
10 6 Popeye Hengelo
55 7 Velvet Eindhoven
7 8 Walk in Deventer
9 9 Concerto Amsterdam
6 10 North End Haarlem Haarlem
22 11 Velvet Breda
23 12 Evelyn Novacek Hoogezand
nw 13 Walk in Zutphen
36 14 Vinyl Grove Den Haag
16 15 Waaghals Arnhem
12 16 Sounds Venlo
46 17 Vanderveen Assen
8 18 Music Media Corner Boom
13 19 Minstrel Music Zwolle
25 20 Rock Maniac Records Gouda
14 21 Velvet Leiden
95 22 Jottem Record Shop Roermond
47 23 Didi Heerlen
44 24 Plato Groningen
nw 25 Tony´s Muziekhuis Geel
45 26 Off the record Kampen
18 27 Diggers Tilburg
48 28 Elpee Groningen
24 29 Vinylfabriek Terborg
30 30 Green vinyl Breda
21 31 Kroese Arnhem
34 32 Big bad wolf Leeuwarden
26 33 Plato Zwolle
33 34 Sounds Tilburg
40 35 Vinylarchief Nijmegen
27 36 Grey Breda
39 37 Sounds Delft
38 38 Plaatboef Rotterdam
60 39 CD teek Eindhoven
52 40 Plato Utrecht
11 41 Eardrum buzz Amsterdam
19 42 Sounds Haarlem
28 43 Waaghals Nijmegen
56 44 Tunesville Breda
20 45 Roots mail music Breda
69 46 Plato Leiden
43 47 Velvet Amersfoort
35 48 Demonfuzz Rotterdam
58 49 Waterput Bergen op Zoom
31 50 Kroese Nijmegen
 1. Diskid -Zwolle

  Zoals u ongetwijfeld wel weet is Diskid Zwolle dit jaar toch echt aan de beurt om nr 1. te worden in jullie lijst. De service en kennis aldaar is echt top!
  Ik kom altijd tijd te kort dankzij het enorme brede en interessante aanbod; ik vind hier altijd bijzondere dingen die ik in geen andere platenzaak tegenkom).
  Mijn mooiste stukken uit mijn verzameling  komen er vandaan in uitstekende kwaliteit
  Er is  elke week een goede aanvulling Tevens is er altijd tijd. voor een praatje en tips
  Hank en Antoinette zijn niet alleen muziekhandelaren maar ook echte liefhebbers en hebben een zeer grote kennis over muziek. Welk genre dan ook.
  Gastvrij, topkwaliteit lp’s in elke prijsklasse, veel vinyl uit 80 en 90-er jaren.  Terechte nummer 1.
  Ik kom al meer dan 25 jaar heel graag bij Diskid over de vloer om muziek te luisteren en te kopen. Hank heeft mij in de loop van de jaren al vele tips gegeven, waardoor ik ook andere muziek heb leren kennen.
 2.  Kay’s Odyssey  -Wagenberg
  Hier moet je geweest zijn!! Valt niet uit te leggen , de sfeer moet je meemaken , het aanbod , de eigenaren…enz enz Ik kan er niet omheen. sinds de uitbreiding van het vloeroppervlak dit jaar een nog groter  assortiment. Koffie en stroopwafel staan altijd klaar.
  Ten eerste zijn het 2 prachtig lieve mensen die de zaak runnen. Ze hebben echt passie voor muziek en leven met de klant mee. Het voelt meer als op visite gaan dan gewoon een klant zijn. Ze zullen er ook alles aan doen om de klant met een glimlach de deur uit te laten gaan. Wat niet zo moeilijk is door de aandacht die ze voor de klanten hebben en de leuke anecdotes waar je uren naar kunt luisteren.
  Het gaat me dan zelfs niet zo heel erg het enorme, gevarieerde, piekfijne aanbod.
  Ze zijn voor mij nummer 1 om de gezelligheid, de warmte, de vriendelijkheid, de kennis, de hulpvaardigheid, het lekker bakkie koffie met het wafeltje, ….
  Bij deze zou ik graag de platenzaak Kay’s Oddysey in Wagenberg mijn stem geven. Deze platenzaak wordt open gehouden door vriendelijke mensen die precies weten toe te voegen aan een platenzaak wat een platenzaak hoort te hebben. Gezelligheid. En dan wel de mooiste variant daarvan: Brabantse gezelligheid. Iets te drinken, een koekje erbij, een praatje maken, dat hoort allemaal bij de service die deze zaak heeft. Over de grootte en het assortiment van de zaak nog maar te zwijgen. Bij hen haal je niet zomaar een plaat. Het is een dagje uit.
  Ik heb nog niets hier in België gevonden wat in de buurt van deze platenzaak komt. Ik hoop dat ze winnen.
  IK heb dit jaar bovenstaande Vinylzaak ontdekt.Ik mag met regelmaat Vinylzaken bezoeken maar deze zaak is daadwerkelijk een waar Eldorado en voor mij dan ook een “TOPPER”, waar ik uren door kan brengen vanwege het onvoorstelbare assortiment ( welk genre dan ook …. ).
  Zou voor mij een terechte winnaar voor 2017 kunnen ( nee eigenlijk MOETEN !!! ) zijn.
 3.  Variaworld –Deventer
  Naast een veelzijdige keuze tussen oude en nieuwe lp’s erg vriendelijk personeel, web shop en platenbeurzen.
  Goed assortiment, veel keus, goede koffie, vriendelijk personeel.
  Het kloppend hart van platenminnend Nederland (en Belgie)
  Zeer uitgebreid assortiment, zeer actief met organiseren van platenbeurs, goede sfeer (Danique! 😊).
  Ruime keus in zowel nieuw als oud vinyl als CD’s, in alle mogelijk genres.En prima service.
 4.  Wim’s Muziekkelder –Doetinchem
  Eigenlijk staat deze zaak bij mij 1 tm 3, vanwege de uitgebreide muziekkennis van het personeel, de intieme live optredens, het uitgebreide assortiment, de goede prijzen, persoonlijke aandacht (ik kom daar maar 1 of 2 keer per jaar, maar toch weten ze wie ik ben en waar ik vandaan kom)
  Wim is geen steek veranderd sinds de opening, wel zijn assortiment, die wordt steeds uitgebreider en nog steeds elke week een muziekband optreden.
  Wim zelf, is een enthousiaste muziekliefhebber, heerlijk nuchter zonder poespas, met ’t hart voor zijn zaak.
  Hulde voor deze kleine man, maar groots met muziek.
  Ronduit hele fijne zaak. Verdiend deze prijs zeker nog een keer.
 5.  Vinylparadijs -Geesteren
  Nu een veel betere vinylzaak in hun nieuwe pand. Ruim aanbod van oud/nieuw vinyl. En vriendelijke mensen.
  Prachtige Winkel in een klein dorpje in Overijssel. Nuchter verstand en kennis van muziek zijn hier van grote kracht!
  mooi aanbod; eigenaar Bart heeft altijd tijd voor een praatje met z’n vaste klanten; sowieso enorm klantvriendelijke platenzaak: mogelijkheid om zelf even platen te beluisteren op 1 van de 2 draaitafels onder het genot van een gratis bakkie koffie/thee).
  Bewondering om een zaak te beginnen in…….Geesteren en het dan toch zo interessant te maken om eens per maand eens langs te gaan.
 6.  Popeye –Hengelo
  Ouderwets rommelige platenzaak die liefde voor muziek adem. En dan vooral om de muziekpassie van eigenaar Johan Dollenkamp die altijd wel een mooi advies heeft.
  Al 30 jaar zet Johan zich in voor de muziekliefhebber. Hij kent zijn klanten goed, komt altijd met een goede tip en zijn omgang met de klandizie is erg prettig.  Johan is dan ook een bron van inspiriratie voor mij.
  Johan is een icoon en brengt het met heel veel enthousiasme en kennis.
  Een super fijne zaak waar ik al bijna mijn hele leven kom. En ik ben niet de enige… Als je er eenmaal bent geweest ga je er niet meer weg! Alle muziek wordt nog steeds bij Johan gekocht al bijna 25 jaar!
  Hopelijk mag hij winnen! Hij verdient het!
  “Baas” in de meest uitgebreide zin van het woord: kennis, alertheid, charme, ontwapenend etc. etc…
  Johan is al decennia lang een prettige en betrouwbare bron kennis en enthousiasme, altijd service gericht en met een goed geheugen voor je smaken en voorkeuren waarbij hij dan naadloos weer iets nieuws aan toe weet te voegen !
 7.  Velvet – Eindhoven
  Geweldige service en in de winkel is het altijd gezellig. Wat wil je nog meer ;-)
  Een hipsterhood zonder platenzaak, is als een vis zonder fiets! Strijp-s in Eindhoven heeft daarom Velvet. Platenzaakje dat vooral heel gaaf is omdat je hier voor ’n prikkie vintage schatten kunt ontdekken & zomaar spontaan heel gave Live sessies kunt meemaken van bands die dezelfde avond in Eindhoven optreden. Altijd even binnenlopen als je in de buurt bent!
  om het deskundig en enthousiaste verkoper/eigenaar Remco
  een klein zaakje in de Urban shopper niet heel veel keus in het 2 de hands maar Remco maakt dat meer dan goed met zijn vriendelijke ontvangst , super-adviezen altijd iets te drinken en regelmatig zeer leuke instores
 8.  Walk in – Deventer
  echt voor iedereen wat wils, oh, en de zaak is uitgebreid. Nu 2x zo groot
  Maar bij Walk in kom ik toch het liefst als ik iets moois wil scoren. Ruim aanbod aan tweedehands vinyl en zeer gunstige prijzen.
  Top zaak met ruime keuze in 2e hands platen. Aardige en sociale eigenaar met zeer veel hart voor muziek!
 9.  Concerto –Amsterdam
  Als ik in Amsterdam ben, moet ik even langs..daar kun je uuuuren doorbrengen. Organiseren af en toe kleine live optreden. Bakje koffie erbij. Heerlijk. Zowel oud als nieuw, ook goed gesorteerd.
  Ruim assortiment, beetje rommelig pand, maar wel gezellig.
  Concerto omdat Concerto… nostalgie..
  Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als ik niet naar Concerto (Utrechtsestraat) ben geweest.
 10.  North end -Haarlem
  geweldige zaak, kundig personeel (Onno c.s.) met absoluut geweldige instores. Geen betere zaak in heel Nederland!!
  Grote collectie nieuw vinyl en hele toffe instores. Onno Blomsteel is een man met kennis!
  50 jarige bestaan. Veel instores, vriendelijke en behulpzame mensen. Eerlijke prijzen en goede sfeer.
  Zoveel diversiteit, zeer klantvriendelijk en als je iets bijzonders wil , dan doen de werknemers en de baas er alles voor.11. Velvet – Breda
  Een steeds groter wordend aanbod nieuw vinyl, waardoor de afdeling 2e hands krimpt. De 2e hands platen zijn aangenaam geprijsd
  Gewoon een fijne zaak om binnen te lopen en te neuzen. ook regelmatig optredens van muzikaal talent.12. Evelyn Novacek – Hoogezand.
  De service en vriendelijkheid van Marjolein en Jan is super. Los van de bijzondere geschiedenis van deze zaak is het in het hier en nu ook een begrip. Voor mij een soort tweede huiskamer waar je altijd gastvrij ontvangen wordt. Waar ze altijd het vuur uit hun sloffen lopen voor jou als je iets zoekt wat niet voor het grijpen ligt, waar ze leuke instore optredens organiseren van lokaal tot internationaal en waar Marjolein in ieder geval de mooiste etalages van Nederland maakt!

13. Walk in –Zutphen
Pas begonnen maar begint al lekker bekend te worden
Misschien wel de kleinste, maar zeker de leukste vinylzaak van nederland. Altijd staat de koffie klaar en je wordt er deskundig en vriendelijk geholpen. En zit je plaat er niet bij wordt er voor je naar uitgezocht. Dus voor mij de beste service en gezelligste vinyl zaak.

14. Vinyl Grove –Den Haag
Al jaren top, grote collectie goede muziek, nieuw en gebruikt. Ongeëvenaarde muziekkennis en goede adviezen van Ramesh!
Toffe platenbaas met heel veel verstand van muziek! Oprecht met z`n advies geven over bepaalde platen om wat nieuws te leren kwa nieuwe artiesten.
Mooie sortering, zeer schappelijke prijzen en een geweldige eigenaar met goede koffie en humor. Dit is wat je van een vinyl zaak verwacht! ! Nooit meer weg gaan!!!!

15. Waaghals –Arnhem
De grote volhouder van het vinyl. Altijd is daar iets nieuws en nog meer iets ouds te ontdekken. De mensen die er werken zijn kei vriendelijk en erg behulpzaam. Ze weten echt heel veel en als je t even niet weet hebben ze altijd een goeie tip voor je. Ook is het aanbod aan nieuw en 2e hands vinyl goed. Echt een fijne winkel.
Het is een beetje hopen dat de de platenzaak bij jezelf om de hoek een goede zaak is. Je spendeert hier ongemerkt toch veel tijd. Ik heb wat dat betreft geluk. Zeer relaxte gasten achter de balie met een brede muzieksmaak en kennis. Vaak zat iets gekocht wat ik nog niet kende wat zij net op de draaidtafel hadden liggen. Daarnaast altijd bereidwillig om te helpen zoeken naar door mij gezochte platen. Niet de grootste winkel, wel erg gezellig, ik had het slechter kunnen treffen.

16.  Sounds -Venlo
Grote collectie tweedehands platen, daarnaast zeer schappelijke prijzen.
Ijzersterke voorraad in 2e hands vinyl

17. Vanderveen -Assen.
Een zaak waar de klant nog koning is, niets is te dol voor deze heren, is het er niet, dan komt t er. Kun je t niet komen halen, zorgen we dat t bij jou komt. En dan de buiten gewone kennis van deze mensen, een dikke vette pluim. Voor ons, wij wonen niet in de buurt, altijd een uitje als we richting Assen gaan, met het opgespaarde lijstje natuurlijk. Ik hoop  van harte dat ze winnen.

 1. Music Media Corner –Boom
  Toffe baas.
  Qua main-stream en dance zeker aan te raden – hoewel je ook vaak leuke “rariteiten” kan vinden
  Zeer klantvriendelijk. babbeltje, drankje, en steeds veel nieuw vinyl op stock. Gaat ook op zoek naar vinyl voor jou.

19. Minstrel Music –Zwolle
Lekker volgepropt snuffelzaakje; mooi aanbod ook.
Lekker graven in de bakken en kastjes. Altijd wel wat aparts te vinden.
Mijn absolute favoriet. De winkel heeft een groot aanbod zeer interessant vinyl in alle genres.
Jaren 60/70, Metal/Punk, Blues is ruim vertegenwoordigd.

 1. Rock Maniac Records -Gouda
  Vriendelijke jonge man die service zeer hoog heeft staan. Daarnaast heeft hij veel verstand van muziek. Het is trouwens erg knap wat hij in zo’n korte tijd heeft opgebouwd!
  Gewoon, jonge bevlogen ondernemer met erg leuk aanbod, in zo’n stad lijkt me lastig maar hij houdt het vol
 2.  Velvet –Leiden.
  Een sfeervol ingerichte zaak. Enorm gevarieerde collectie nieuwe en tweedehands vinyl.
  Leuk, toegewijd personeel dat altijd tijd heeft voor een praatje en een plaatje.
  Beste zaak van Nederland, leuke staff, ruime keuze en lekker de ruimte om te snuffelen!
  Absolute topper, betaalbaar, toffe mensen, veel kennis in huis, de instores die ze geven zijn super!
 1. Jottem record shop –Roermond
  Vrij nieuwe zaak. Patrick is een fijne kerel die meedenkt en goeie adviezen geeft.
 2. Didi –Heerlen
  Dit is een top zaak met heel veel keuze en een vakbekwame eigenaar!
  De eigenaar Mathew Villain heeft ruime kennis over verschillende soorten muziek en weet precies wat je zoekt.

24.Plato –Groningen
Vriendelijke mensen. Ze draaien goeie muziek in de winkel. En ze zitten naast mijn favoriete boekenwinkel ( scheelt weer lopen ) Alleen jammer ( maar begrijpelijk) dat ze het goeie ! ) Nederlandstalige en regionale hoekje hebben weggehaald een aantal jaar geleden.Nu is dat verspreid door de winkel.

 1. Tony’s Muziekhuis uit Geel.
  Met voorsprong. De zaak gaat al 3 generaties mee. Voor zaakvoerder Tony is geen moeite te veel. En zijn prijzen zijn eerlijk
  … een authentieke winkel met een ongelooflijk ruim aanbod en geweldig vriendelijke en gedreven mensen die je met heel veel passie helpen en blijven zoeken tot ze het voor jou gevraagde object gevonden hebben!
  ‘Den Tony’ is al sinds jaar en dag een begrip in Geel en ver daarbuiten. Hij heeft een enorme kennis van de hele muziekwereld. Je moet maar een liedje neuriën en hij weet het te vinden. Kent zijn hele winkel vanbuiten en vindt in een mum van tijd het plaatje dat je zoekt. Het is een zaak waar je graag klant bent!
  Geel ligt ver van de zee, maar toch is deze fijne zaak een rots in de branding sinds vele decennia. Van heinde en ver komen mensen naar Geel omdat het aanbod nergens rijker, breder en dieper aanwezig is dan bij Tony. Tony specialiseert zich in niets maar hij heeft of vindt (bijna) alles : van klassiek en schlager, over pop, rock, jazz en blues tot en met metal. In Geel vind je veel en telkens scherp geprijsd.
 2.  Off the record -Kampen
  Een must voor de metal liefhebber. Eigenaar Tjeerd de Jong is altijd in voor een leuk gesprek, en de koffie staat altijd klaar.
  Aanbod is voornamelijk nieuw vinyl Metal/Trash/ Hardrock. Klein aanbod tweedehands in allerlei genres en klein aanbod nieuwe cd’s.
 1. Diggers -Tilburg,
  Erg goede service. Jaap is altijd bereid advies te geven. Daarbij zijn de platen netjes geprijst. Afgelopen tijd is het aanbod nieuwe vinyl toegenomen wat ook een pluspunt is.
  Zeer overzichtelijke zaak, goed aanbod, zeer redelijke prijzen en alles schoongemaakt. Bovendien regelmatig optredens. Aanrader!
 2. Elpee -Groningen
  Een winkel waar ik graag kom en altijd iets koop is Elpee in Groningen. Ook een gezellige zaak en twee erg behulpzame mannen. Vooral de collectie ACE-records en jaren-zestig-muziek is plezant.
 1. Vinylfabriek –Terborg
  Leuk personeel en een eigenaar die alles weet over de artiesten!
 2.  Green Vinyl -Breda.
  Blijft ook een prima zaak waar ik graag mijn singles ga halen en mijn draaitafel issues bespreek :-). Altijd gastvrij en heeft regelmatig DJ sessies.Grote keus aan electronica voor DJ’s en een prima selectie van vooral modernere muziek.
  Hele leuke persoonlijke zaak waarin de eigenaar altijd in is voor een praatje en goed advies.
  Behoorlijk aanbod nieuw en 2e hands vinyl, waarbij het 2e hands aanbod netjes geprijsd is
 3.  Kroese Arnhem
  Kroese is ook zo’n zaak met net dat beetje meer. Wie zet er nu in deze tijd een eigen platenlabel in de markt en geeft aanstormend talent zo een kans. (met geweldige artiesten als Navarone en Robin Borneman)
  Verzorgde winkel. Eigen platenlabel voor Nederlands talent. Leuke instores.

32. Big bad wolf  -Leeuwarden
Tamme is “myn maat” (in plat Liwwarders) als de stemming vraagt om keiharde gitaren.
Tamme is een mooie markante man, met passie voor muziek.

33. . Plato Zwolle
Altijd vriendelijk, denken graag mee in nieuw te ontdekken releases. Vooral sterk in nieuw vinyl.

 1. Vinylarchief-  Nijmegen-
  Vrij beroerde winkel qua ruimte, elke keer als ik daar ben neem ik me weer voor af te vallen zodat ik beter tussen de bakken pas. Maar dat wordt geheel goed gemaakt door het aanbod en de eigenaars. Elke keer weer vind ik daar te gekke scores voor een goede prijs. Het is daar echt schat graven. Alles wat vinyl een leuke hobby maakt is daar aanwezig.
  Wow de schatkamer van het vinyl. Roept u maar, maakt niet uit van welk stroming, het is er,
 2.  Grey -Breda.
  Als je het bij Grey niet vindt, ga je het nergens vinden. Marthy heeft oog voor elk muziekgenre en voor elke klant. Een ontzettend gezellige winkel waar je nooit met lege handen naar huis gaat.
  Omdat Marthy een echte vinylfreak is en niemand kan hem evenaren in de kennis die hij heeft van muziek
  Dé specialist op het gebied van unieke exemplaren uit onze popgeschiedenis. Veel alternatief werk te verkrijgen. Hele relaxte huiselijke sfeer (letterlijk)!
 3.  Sounds – Delft
  Een uitmunted assortiment aan nieuwe releases. Eén van mijn favoriete zaken om mijn metalverzameling aan te vullen.
  Leuke te kleine winkel met een mega voorraad vinyl overal en nergens hier kan je wel wat uurtjes lekker door de bakken heen gaan!
 4.  Plaatboef – Rotterdam
  Een jaar of 5 geleden was dit mijn eerste lp winkel waar ik mijn liefde voor lp’s weer hervond, , waarna ik besloot om toch maar weer een pick-up te kopen.
 5.  Cd teek –Eindhoven
  Hier loop ik letterlijk nooit zonder iets te kopen naar buiten! Ze laten je hier lekker rondneuzen, maar zijn ook heel kundig (music is in their veins), ze weten elke mogelijke plaat die je zoekt in a jiffy voor je te vinden of anders te bestellen. Zijn ook altijd in voor n praatje. Old-school platenzaakje zoals het hoort! Golden.
  De naam zou anders vermoeden maar ze hebben een heel uitgebreid assortiment aan vinyl41. Eardrum Buzz –Amsterdam
  Want naast veel gitaar dan ineens ook een mooi bakje funk of een fijne chanson. stiekum breder dan je denkt.

  42. Sounds –Haarlem
  Veel vinyl, eigen label, regelmatig instores, groot assortiment.
  Altijd druk, veel tweedehands met alle kleuren en smaken.

  43. Waaghals – Nijmegen
  omdat ze daar altijd zo aardig zijn en een grote keuze hebben

44. Tunesville -Breda
Wat een geweldige zaak blijft dit toch. Altijd bereid om een obscuur album te bestellen in een land ver weg. Heeft voor mij vooral veel keus in de meer obscure onbekende genres. Lekker down to earth, no nonsense platenzaak.
omdat ik hier een groot deel van mijn platen vandaan heb, en er altijd moeite gedaan wordt. Moeilijk verkrijgbare platen? Er wordt alles aan gedaan deze te bemachtigen!
Een winkel die al lang bestaat. Ze hebben heel veel kennis van muziek en volop vinyl.

 1. Roots Mail Music -Breda
  Joop van Gool IS vinyl !!!! Zijn passie en enthousiasme zijn aanstekelijk.
  Geen twijfel mogelijk !  DE BEST vinylzaak van nederland is Roots Mail Music in de Van Goorstraat in Breda. Altijd gezellig, gastvrije ontvangst, gratis koffie en thee, en een enorme kennis over muziek…DE plek ook om echte muziekvrienden te ontmoeten….en de service…?   TOP !

46. Plato -Leiden
Mijn huis-platenzaak. Goed en in de buurt.
Leuke zaak, met de verbouwing alleen maar fijner geworden.

47. Velvet Music – Amersfoort
Fijn en vriendelijk personeel waardoor je er meteen thuis voelt. Al een aantal jaren organiseren ze een perfecte Record Store Day dag en af en toe ook acties voor vaste klanten. De winkel is na de verbouwing onlangs super ruim en fris van interieur.

 1. Demonfuzz – Rotterdam,
  Dit jaar voor het eerst bezocht. Een heel ‘cleane’ winkel met veel ruimte en een te gek en verrassend aanbod. Aardig en bevlogen personeel. Omweg waard.
 2. Waterput – Bergen op Zoom
  Need I say more… Al sinds vele jaren, ’n vertrouwd adres voor de West-Brabantse vinylliefhebber. Blijft ’n superstabiele peiler voor de platenfan