Platenzaak van het jaar 2021

Dank aan alle deelnemers aan de negende editie van de  verkiezing van de populairste platenzaak van het jaar, het vervolg van een mooie traditie aan het eind van het jaar, lijstjestijd.

 

HAT TRICK VOOR VINYLPARADIJS


Na een wederom enerverende campagne met als motto “help je ons deze mooie titel te behouden” met o.a. flyers, social mediaberichten en zelfs video’s is het Vinylparadijs in Geesteren nogmaals gelukt de titel van meest populaire platenzaak te prolongeren en is vanaf nu PLATENZAAK VAN HET JAAR 2021. Van harte gefeliciteerd, Bart Haselbekke en uiteraard de rest van de familie! Een van de stemmers wist het mooi te formuleren: Het wordt misschien wat afgezaagd, maar wederom voor mij een duidelijke nummer 1: Vinylparadijs te Geesteren.  Kijk, men zegt wel eens, het is makkelijker om de top te bereiken dan om aan de top te blijven. Maar dat is wat eigenaar Bart en zijn team en familie precies wel voor elkaar krijgen, ze houden dit hoge niveau gewoon vast.

De top vijf wordt volgemaakt met op 2 Variaworld Deventer, op 3 Wim’s Muziekkelder (terug in de top 10), op 4 Walk-in Zutphen en op 5 Bob’s vinyl Aarle Rixtel.

North End Haarlem en Concerto slaagden er beide in zich voor het negende achtereenvolgende jaar in de top 10 te handhaven. Beide zaken hebben een decennia lange traditie evenals Tony’s Muziekhuis, die steeg naar plek 6 en zich handhaafde als populairste Belgische platenzaak. Misschien wel Nederlands oudste platenzaak, Evelyn Novacek uit Hoogezand wist zich dit jaar bij de bovenste tien te plaatsen. Gefeliciteerd Marjolein en team.

Zit er in de top tien dit jaar weinig beweging, des te meer gebeurt er in de rest van de lijst.
Vijf zaken, waar voor het eerst op gestemd werd, zijn gelijk nieuw in de top 50: Spijk records (hoogste binnenkomer op nummer 11)uit Spijkenisse, De Groeverij uit Houten, Wil’m Oss, Flaco uit Enschede en Eastman uit Didam zijn alle vijf vrij nieuwe platenzaken, die meteen een grote hoeveelheid stemmen wisten te vergaren.

Grootste stijger dit jaar is Cherry Picker uit Brugge, vorig jaar nog op 169, dit jaar gestegen naar de 18e plaats. Enorm leuke reacties op deze nog jonge zaak. Ook Second spin uit Hoek van Holland heeft een flink aantal stemmers getrokken, vorig jaar nog op 106, nu op plek 26.
Andere flinke stijgers binnen de top 50 zijn No Dust, De Waterput, Didi en Uptown,

Andere (op)nieuwkomers in de lijst zijn Bep Dylan, Minstrel Music, Bilbo, Plato Deventer, Music Mania Gent en Chelsea Antwerpen.

Alle stijgers en dalers zijn terug te vinden in de lijst hieronder, in totaal kregen dit jaar 193 winkels (waaronder 36 uit België) minimaal 1 stem.

Over veel vinylzaken werden lovende woorden uitgestort, soms met heel persoonlijke overwegingen. Dank voor al die mooie toelichtingen. Ik heb ze met veel plezier gelezen. Uit de ruim 40 A4-tjes met commentaar, die ik uiteindelijk bij elkaar had heb ik een selectie onderaan deze pagina geplaatst.

Er kwamen dit jaar 4729 stemmen (een stijging van 16%) binnen na mijn oproep via www.lpvinyl.nl en www.facebook.com/lpvinyl waarvoor nogmaals hartelijk dank. Staat jouw favoriete winkel te laag of er niet bij, eind 2022 is er weer een kans. Maar bezoek ook in 2022 de Vinylzaken, ook die ruim 200 die niet in deze Vinylzaken top 50 voorkomen (alle vinylzaken zijn te vinden op www.lpvinyl.nl/platenzaken/)

Nog even een reaktie van een van de stemmers: Er zijn vele heerlijke platenzaken, waar je uren vinyl kunt voelen en opsnuiven. Ze hebben allemaal iets, smaak, vriendelijkheid, expertise, ambiance, enthousiasme, koffie of niet, nieuw en tweedehands, erg prettig al die ervaringen! Je kunt zo maar een pareltje tegenkomen! Mijn motto is koop zoveel mogelijk lokaal, tenzij je iets zoekt wat niet lokaal te verkrijgen is.
En deze uit België: Ziezo dat was mijn persoonlijke top drie, hopelijk houden jullie deze formule nog heel lang aan, veel plezier!
Daar doen we het voor!

vorig jaar dit jaar naam
1 1 Vinylparadijs Geesteren
2 2 Variaworld Deventer
11 3 Wim’s Muziekkelder Doetinchem
4 4 Walk-in Zutphen
5 5 Bob’s vinyl  Aarle-Rixtel
7 6 Tony´s Muziekhuis Geel
3 7 North End Haarlem
8 8 Concerto Amsterdam
6 9 Velvet Eindhoven
13 10 Evelyn Novacek Hoogezand
nieuw 11 Spijk records Spijkenisse
10 12 Sounds Venlo
9 13 Wil’m Veghel
36 14 No Dust Wezep
nieuw 15 De Groeverij Houten
49 16 Waterput Bergen op Zoom
nieuw 17 Wil’m Oss
169 18 Cherry picker Brugge
16 19 Popeye / Velvet Alkmaar
17 20 Walk-in Deventer
20 21 Platenreus Vlaardingen
32 22 Didi Heerlen
43 23 Uptown Hoorn
24 24 Rock Maniac Records Gouda
18 25 Kinsum records Maastricht
106 26 Second spin Hoek van Holland
14 27 Popeye Hengelo
26 28 Let the record play Kerkrade
nieuw 29 Flaco records Enschede
19 30 Plato Groningen
25 31 Groovy tosti  Heerenveen
56 32 Bep Dylan Deventer
55 33 Minstrel Music Zwolle
23 34 Velvet Breda
30 35 Music Machine Sittard
29 36 Plaatboef Rotterdam
28 37 Kroese Arnhem
37 38 Sounds Delft
nieuw 39 Eastman Didam
57 40 Bilbo Leuven
64 41 Plato Deventer
45 42 Get back Dordrecht
33 43 Sounds Haarlem
50 44 Plato Zwolle
80 45 Music Mania Gent
41 46 Waaghals Arnhem
22 47 T Rex Leeuwarden
40 48 CD teek Eindhoven
34 49 Vanderveen Assen
82 50 Chelsea Antwerpen

 

En dan nu de stemmers aan het woord:

 1. Vinylparadijs Geesteren
  Een onwijs goede platenzaak, met ontzettend veel keus zowel nieuw als 2e hands. Daarnaast een koopjes-kelder en dat alles zeer verzorgd en overzichtelijk opgesteld in zijn altijd gezellige zaak, waar je je meteen thuis voelt. En dat is zeker ook een verdienste van Bart en zijn personeel, altijd behulpzaam en tijd voor een praatje. De koffie staat altijd voor je klaar en niks is het team van Vinylparadijs te veel. Heb je een wens wat een bepaalde LP betreft, Bart gaat er voor je naar op zoek. Kortom, na al die jaren nog steeds een platenzaak waar je met heel veel plezier naar toe gaat. Toppers !! Ook dit jaar kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Ongekende service. Onovertreffende kennis. En onmogelijk veel keuze. Mocht er een hemel op aarde bestaan?? Dan moet het DAAR bijna wel zijn. Prachtige zaak met een ruim assortiment. En super vriendelijk personeel met mega veel verstand van muziek. En altijd tijd voor een kopje koffie. Beste zaak met een glimlach, praatje en koffie. Personeel helpt je met zoeken en hebben de tijd voor je. Vinylparadijs alleen vinyl en zo hoort het aardige mensen en lekkere koffie, zeer veel gebruikt en schoongemaakt en natuurlijk ook nieuw .kom er graag Kortom, genoeg reden voor een prijs. Altijd een gastvrij ontvangst in Geesteren. Meer dan de moeite waard om 2 uur voor in de auto te zitten. Ruime keuze 2e hands en nieuw vinyl, tegen hele nette prijzen. Ruim opgezet, heerlijk om door de bakken te snuffelen. Ik vind de persoonlijke aandacht die je krijgt meer dan prettig. Ook dit jaar in deze rare tijden zijn ze er altijd en op vele manieren. Een walhalla voor tweedehands vinyl liefhebbers dus voor mij een absolute nummer 1.Ik was vorig te laat met stemmen, maar stem dit jaar weer als vanouds op de winkel van Bart. Ook in het afgelopen Coronajaar heeft hij zijn winkel weer een update gegeven en het blijft altijd een feestje om er langs te gaan. Ook vader Huub is meestal aanwezig in de winkel en is nooit om een praatje verlegen. Voor een dagje uit in een platenzaak ben je hier op de juiste plaats en kan je hier wel je tijd doorbrengen. Een prachtzaak die nog steeds in ontwikkeling is. Met altijd een veranderend assortiment door de inkoop. Vriendelijk personeel en altijd tijd voor een bakje koffie. Alles vriendelijk geprijsd. Ook is er een kelder met duizenden euroknallers. Door de corona hebben de verkiezing niet goed kunnen vieren. Daarom in de herkansing deze pracht zaak op nummer 1. Wat een mooie, ruime en zeer overzichtelijke zaak. Bart en zijn team runnen de zaak op heel prettige en deskundige wijze. Prachtige collectie gebruikt vinyl en uren snuffelen in de koopjeskelder. Terecht al eerder de beste platenzaak van het land. En dat nog ten oosten van de Achterhoek…

 

2.Variaworld -Apeldoorn
Niet alleen een ruim assortiment in de winkel, maar ook online. En ontiegelijk veel beurzen door het hele land. Met het nieuwste spul maar ook lekker ‘veel voor weinig’: op zoek naar een pareltje of juist met een kleine beurs toch leuk tweedehands spul vinden. En Wilco en team brengen ook nog eens leuke (voetbal) singles uit: helemaal top. Dit jaar is in mei onder de vlag van Variaworld de Kleine Varia geopend. Een soort van winkel waar diverse gekochte collectie van Variaworld wordt verkocht. Een mooie chaotische zaak om lekker rond te struinen. Ik heb daar zelf al mooie pareltjes gevonden. Vriendelijke prijzen, een enorm assortiment en behulpzaam en deskundig personeel, kortom een heel prettige zaak! Hoihoi, ik kan maar op 1 platenzaak stemmen, ben groot varia fan, varia uit de kleine overstraat in Deventer bedoel ik natuurlijk. De stenenwinkel (klein en grote varia) ook online altijd prima service. En vooral de super grote uitgebreide gouden vondsten. Heb ik al verteld dat er zulke leuke mensen werken?? Divers aanbod met een goede verhouding in nieuw en tweedehands. Ze hebben veel liggen met veel genres in de bakken. Je kan er leuk even de tijd doden door de vele bakken te doorlopen. Mijn tweede keuze gaat uit naar Variaworld door mijn dagjes uit naar Deventer. Een prachtig pandje midden in het centrum. Wilco is een aardige meneer waar ik al meerdere verhalen en passies mee heb gedeeld over muziek. Zijn webshop is zeer goed in orde voor de momenten dat ik niet richting de fysieke winkel kan. Omdat Wilco altijd een gezellige babbel heeft en lekkere koffie (en natuurlijk veel keus in tweedehands lps en singles!) Leuk personeel met uitgebreide kennis en een zeer ruim assortiment. Super Variagirls en Variamen! Keiharde werkers en grote sortering muziek! Het is een vrolijk chaos soms, maar de betrokkenheid van het personeel vergoed alles.

 

 

 1. Wim’s Muziekkelder Doetinchem
  Wederom het muzikale ankerpunt in de achterhoek. Met goede adviezen en hij is altijd bereid om op zoek te gaan naar een lp of cd. Daar kom ik graag. Ik hoef Wim maar te appen of hij brengt het langs of ik kan hem ophalen. Een unieke ervaring door meteen de trap af te lopen richting zijn muziekkelder. Warm ontvangst en goede lp’s. Zijn kennis, zijn collectie is van onschatbare waarde! Tevens steunt hij beginnende bands door ook deze albums te promoten. Wim wordt dan ook niet voor niks de wandelde muziek encyclopedie genoemd. Een kelder, verscholen in de winkelstraat. Hier haalde ik vroeger bandshirts en andere kleding in de 90s. Nu Wim in dit pand zit kom ik er om muziek uit die tijd op vinyl te kopen en nieuwe ontdekkingen te doen. De nostalgie is gebleven. Als Wim het niet heeft, zoekt hij het voor je op. In de lockdown had hij een hele goede bezorgservice. Wim is een begrip in de regio. Wim als absoluut muziekkenner, vriendelijk, klantgericht denkt altijd mee met de muziekkeuze’s van zijn klanten. Ongevraagd adviseert hij hen waardoor er een persoonlijke klik ontstaat. Wat mij betreft de platenzaak van alle jaren maar zeker 2021. Voor corona werden er mini optredens georganiseerd bij Wim , super leuk. Persoonlijke aandacht daar draaid het om bij Wim. Wij zijn fan. Als Doetinchemmer is de komst van deze winkel zeer welkom en we hopen dat deze nog lang blijft bestaan. Goede service en behulpzaam en betrokken. Mijn enigste stem gaat dit jaar naar Wims Muziekkelder in Doetinchem, het enigste lichtpuntje in alweer een Corona-jaar vol beperkingen, want door muziek fleurt iedereen hier weer op. Originele en zeer complete collectie, de kelder ingang doet denken aan een platenzaak in Amerika, Achterhoekse vriendelijkheid en voor mij dichtbij! Absoluut mijn nummer 1 favoriet! Helaas vanwege Corona geen in-store optredens zoals in eerdere jaren, maar nog altijd koop ik hier mijn muziekjes, zowel oud als nieuw, soms ook tweedehands, en soms ook lekker van lokale artiesten, want ook, wat veel talent hier in de regio. In deze kelder vindt je altijd wel iets wat je mooi vind, daar zorgt Wim wel voor want hij houdt de schappen boordevol vinyl en bijbehorende artikelen. In deze tijd je hoofd boven water houden is een hele kunst, maar Wim trekt zich er niet zoveel van aan, hij zorgt voor muziek voor Elck Wat Wils. Wims muziekkelder ziet er precies zo uit zoals een platenzaak eruit hoort te zien en nodigt uit om door de bakken te diggen.

 

 

 1. Walk-in Zutphen
  Bobby is een wereldgozer! Altijd vriendelijk en geeft om zijn klanten! Een mooie diverse selectie van gebruikt en nieuw vinyl (en cd’s). Een eigenaar die goed op de hoogte is, verstand van verschillende muziekgenres heeft en heerlijke tips geeft. Een echte aanrader. De huiskamer van Gelderland met een prachtige collectie. De koffie staat altijd klaar en Bobby Huisman is de perfecte gastheer in deze mooie zaak. Hun aanbod platen is zeer divers wat mij erg aanstaat. Gezien ik veel Jazz luister, ben ik hier altijd aan het goede adres voor kwaliteit uitgaven die ook nog eens in een goede staat verkeren! Je kan in altijd even de plaat beluisteren alvorens je aankoop. De prijs/kwaliteit verhouding is ook erg goed! Dus Walk-In heeft dit jaar wat mij betreft de absolute eerste plaats verdient. Onmiskenbaar de gezelligste platenzaak van Nederland dankzij de persoon van Bobby Huisman. Heerlijke huiskamer sfeer, mooie verhalen, de koffie staat altijd klaar en bijzondere platen zet Bobby eerst voor een hele schappelijke prijs in de winkel voor de (vaste) klanten., voordat ze een keer online aangeboden worden. Het loont dus altijd om langs te gaan. Walk-in Zutphen is a ‘home away from home’. Met heel veel passie staat deze eigenaar ( Bobby Huisman!) iedere dag in zijn winkel. Iedere klant word enthousiast begroet en krijgt koffie aangeboden. Vervolgens maakt hij nieuwe klanten wegwijs in zijn nieuwe winkel. Ja deze man is vorig jaar december verhuisd naar een super mooi pand aan de Beukerstraat 59 te Zutphen. Hele mooie winkel met een variërend aanbod, voor ieder wat wils! Zowel nieuw als tweede hands. Met stip op 1! Sinds ik niet meer in Zutphen woon, kom ik er minder vaak dan ik zou willen, maar toch werd ik na 2 keer bezoeken al herkend. Altijd gezellig, altijd koffie aangeboden, altijd een fantastisch aanbod met platen waarvan ik nooit dacht ze ergens te kunnen vinden. Fijnste winkel van Zutphen, fijnste platenzaak van Nederland. Bobby is de ideale platenbaas, mooie nieuwe winkel. Als je binnenkomt is het eerste wat je hoort: “ Koffie, jongeman?”   Voornaamste redenen om op deze zaak te stemmen is het enorme assortiment. Er is een mooie mix van verschillende genres aanwezig, zowel nieuw als gebruikt en tegen hele schappelijke prijzen. Er komen regelmatig nieuwe platen binnen, waardoor er altijd wat interessants te vinden is. Walk-in Zutphen ‘In het nieuwe pand is Bobby’s zaak nog groter en completer geworden. Een mooie oude plaat scoren of een nieuwe bestellen, het kan allemaal. En natuurlijk nog steeds onder het genot van een goeie bak koffie!’  Dapper van Bobby om in tijden van corona naar een nieuw, ruimer en opnieuw fraai pand te verkassen. Altijd gezellig in de zaak. Altijd een bakkie en een praatje. Veel serieuze info over een fijn aanbod vinyl dat een tweede leven verdient. En… een vlot wisselende collectie en prima communicatie via social media.

 

 1. Bob’s Vinyl Aarle-Rixtel
  Ook in Bob’s nieuwe zaak is het geweldig crate diggen ! Een mooie nieuwe zaak. Lekker ruim en veel plek voor tweedehands vinyl. Ik heb er enkele mooie pareltjes kunnen vinden. Behulpzame eigenaar. Toffe gast, heel leuke winkel en een goede webshop! Mooi overzicht wat er is. Zowel nieuw als 2de hands. Leuke acties. Het is de enige platen zaak waar ik al mijn platen koop. Bob is verhuisd naar een nieuw pand en dat heeft de zaak te goeden gedaan. Het is een ruime winkel met veel keus en het ziet er prachtig uit. Modern, maar wel met de sfeer van een platenzaak van vroeger. Bob is een fijne eigenaar die weet waar zijn klanten van houden. Hij kan goed adviseren en aanbevelen. Daarnaast is het een pré dat Bob actief is op sociale media. Hij maakt wekelijks een filmpje met de nieuwe aanvoer en hierin adviseert hij kritisch en op een leuke manier voor welke platen je naar de winkel zou moeten komen. Verder is de service bij Bob top! De webshop is fijn en overzichtelijk en als je aangeeft dat je in de buurt woont, komt Bob vaak persoonlijk de bestelling afleveren. Wat is Bob een muziekkenner, hij weet alles! Nieuwe pand is dubbel zo groot. Nieuw en 2dehands, heel veel keuze! Super mooie winkel en Bob is heel actief. Door zijn vlog’s en bob’s platen cast, neemt ons mee in de mooie verhalen van zijn lp’s. Gaan!!  Begonnen met een klein pand in het dorpje Aarle-Rixtel onlangs verhuisd naar groter pand een straat verder op. Bob verkoopt ook speciaal bier een ideale combinatie. Buiten de fysieke winkel verkoopt hij ook veel via online verkoop. Elke week op youtube een update van de nieuwe release voor de nieuwe week. Ook organiseert hij nu kleine optredens van artiesten. Soms is dat een instore optreden maar ook soms in een klein zaaltje. Bob is zeer deskundig als het gaat om advies of een zoektocht naar dat ene speciale album. Super relaxte en fijne sfeer, heerlijk ouderwets browsen door de bakken en slap ouwehoeren. Hij heeft een mooie zaak met een uitgebreid assortiment, is altijd behulpzaam en organiseert daarnaast voor het dorp leuke, muziek gerelateerde evenementen. Ook in corona tijd weet hij nog mooie kleine concerten te organiseren in samenwerking met locale horeca. Kortom: een top platenzaak! Bobs Vinyl vind ik een mooie gezellige en overzichtelijke zaak met een erg ruim aanbod voor elk wat wils. Je kunt op je gemak rondkijken en heb je vragen dan weet Bob het antwoord. Bob straalt zijn  passie voor muziek uit. Hij is erg goed op de hoogte en organiseert tevens livesessies  waarin een (bekende) artiest centraal staat. Heel ongedwongen sfeer met Brabantse gezelligheid.  Wat wil je nog meer. Breng eens een bezoek aan Bob’s Vinyl en oordeel zelf. Bob is een muziekenthousiast die kennis paart aan ondernemerszin; ik geef het je te doen, tijdens corona een nieuwe grotere zaak betrekken en en passant ook Aarle-Rixtel weer op de muziekkaart zet met Bob Vinyl’s sessies in Perron 15. Hij een persoon is waar je ook graag naar toe gaat voor een praatje en om te neuzen door het mooie vinyl assortiment. Bob heeft een mooie zaak, met vooral een heel goed assortiment aan vinyl, zowel nieuw als 2e hands. Sinds de verhuizing hele mooie ruim opgezette winkel met veel aanbod van zowel nieuw als 2e hands LP’s. Elke week een release update via zijn YouTube kanaal. Elke keer als je de winkel binnen stapt loop je met LP’s naar buiten. Top zaak. Bob kent zijn muziek en weet je dan ook goed te adviseren. Bovendien een toffe gast om een boom over muziek op te zetten. Ook heel actief met zijn wekelijkse blog over de nieuwe releases, en zijn opgestarte muziek blog op En daarbij is hij verhuisd naar een mooie nieuwe ruime winkel. Daar mag een mooie uitslag van platenzaak van het jaar wel bijhoren. Deze man heeft passie voor muziek, dit zie aan alles, zijn winkel, webshop online filmpjes. Bob omdat hij echt laat zien wat de meerwaarde is van een zelfstandige platenverkoper. Wekelijks een video met nieuwe releases, een bazenplaat, aanbevelingen om te luisteren, live-optredens, etc etc en als toetje, een nieuwe grotere zaak. Deze Bob verdient het gewoon.

 

 1. Tony’Muziekhuis Geel
  In deze zaak vergaapte ik me als kleine drop aan de platen, maar ook aan de gitaren en andere muziekinstrumenten die men er verkocht, in de tijd nog de moeder van Tony, Angeline. Later verhuisde Tony naar een groter pand, maar nog steeds is dit pand te klein voor de massa’s vinyl die hij er verkoopt. Het is als straf dat je het bij Tony niet vindt, maar dan bestelt hij het wel. De Tony is gewoon een top kerel. Staat altijd klaar, en is gewoon een vlotte gast. Platen zijn aan democratische prijzen. Topwinkel, topkeuze en topTony! Tony’s encyclopedische vakkennis en nooit falende volhardendheid maken van dit huis één van de meest diverse plekken voor de ware muziekliefhebber met gelijk welke achtergrond Omdat Tony’s muziekkennis ongeëvenaard is, de beste service geeft, en hij werkelijk bijna alles kan vinden. Een absolute topper!!! Ik bezoek nog slechts 1 platenzaak en dat is Tony’s Muziekhuis in Geel (België). en zaak waar je graag wat tijd doorbrengt om hun aanbod goed te kunnen bekijken. Tony en zijn crew helpen je trouwens met plezier verder als er iets niet aanwezig is in de winkel. Als hij het kan bestellen dan ben je zeker dat je niet bedrogen uitkomt. Ze geven je een democratisch prijs en Tony zijn kennis is ongeëvenaard, top winkel. Ze hebben al wat je zoekt en als ze het niet hebben gaan ze op zoek tot ze het vinden. Ze kennen hun vak door en door en geven een eersteklas service. Bovendien zijn ze supervriendelijk (Kempische gastvrijheid noemen ze zoiets). Dit is een platenzaak zoals ik ze graag heb.V oor mij is dat platenzaak nummer 1. De zaak is een familiezaak. Zaakvoerder Tony Janssens is een begrip bij de Kempense muziekliefhebber. Hij verzet, samen met zijn neef Chris en zijn zus José, hemel en aarde om aan ieders muziekwens te voldoen. Dat gaat van obscure speciallekes tot alle gekleurde versies van de nieuwe Abba. Geen moeite is voor Tony’s Muziekhuis te veel. Toppers!Omdat deze platenzaak ook op het favorietenlijstje staat van The Boss himself. Grote keuze aan vinyl (wat leuk is en tegelijkertijd ietsje minder want ik moet kiezen – ik kan niet alles kopen wat ik zou willen)

 

 1. North End Haarlem
  De winkel is ruim opgezet, we hebben toch nog 2 instores gehad en de service is onverminderd hoog. breed aanbod, ook speciale versies (mofi, analogue productions), uitstekende service Het is altijd goed toeven bij Onno en zijn medewerkers. Al jaren lang het meest vertrouwde gezicht van Haarlem Noord als het gaat om muziek. Regelmatig superleuke optredens van diverse bandjes. Heel laagdrempelig en heel intiem qua sfeer, alsof je bij je familie even binnenloopt. Doen alle moeite voor de klanten, is het die ene lastig te krijgen lp uit de Usa of anders dat lekkere biertje bij een geweldige instore. Al sinds jaar en dag voor mij nog steeds de nummer 1 (eigenlijk is er niet eens een nr. 2 en 3). Dit omdat ik als liefhebber van de speciale persingen daar vrijwel altijd terecht kan, ook als zo’n uitgave soms meer dan een jaar op zich laat wachten. al jaren mijn favoriet, fijne zaak met een mooi aanbod en leuke instores. Ondanks het rare corona jaar dit jaar niet veel instores mogelijk, maar degene die er waren… wauw David Keenan was briljant! Ook tijdens RSD was alles perfect geregeld door Onno en zijn crew!

 

 1. Concerto Amsterdam
  Zowel oud als nieuw vinyl als je het hier niet kan vinden……Ga hier altijd langs tijdens een dagje Amsterdam. Ook de in store concerten die ze organiseren zijn erg leuk! al 65 jaar de mooiste van Nederland Het grootste assortiment, altijd goede aanbiedingen en extra’s. Enorme keuze, waaronder veel boxsets, speciale persingen en tweedehands. Vriendelijk personeel. zulke fijne service, en de sfeer is er prima. De aaneenschakeling van verschillende ruimte maakt elk bezoek een soort speurtocht! Concerto: elke introductie en uitleg volstrekt overbodig, al jarenlang een begrip op vinyl-gebied en ook een fraaie voorraad 2e hands platen.Een beetje een gevalletje size does matter, maar bij Concerto is de kans logischerwijs het grootst dat je een mooie plaat tegen het lijf loopt. Daarnaast kent de winkel ook een mooie historie, recent vastgelegd in het boek van Ewoud Kieft. Minpunt is dat de focus voornamelijk ligt op eerstehands, maar dat betekent wel dat ook echt elk genre vertegenwoordigd is in de winkel. …niet alleen vanwege hun jubileum, maar ook vanwege hun gemoedelijke uitstraling en het blijven meegaan met de tijd ( 2de hands vinyl weer in? Huppatee…in ’n paar dagen toveren ze de hele winkel weer om….Grandioos) Het is écht zó Jammer dat door die kaa-uuu-thee-corona ( en z’n beperkingen) ik niet zo vaak meer kan/mag struinen daar. Kom er al sinds de jaren tachtig, voordehand liggende keuze/stem, maar ja het blijft een fijne winkel.al meer dan 40 jaar mijn persoonlijke platenwalhalla. Hier kan je uren dwalen een prachtige winkel.2x per jaar kom ik in Amsterdam en dan moet ik natuurlijk ‘even’ langs Concerto. Alleen dit ‘even’ wordt meestal een uurtje of 2! Dat zegt genoeg denk ik. Ik ben nu twee jaar wonend in Amsterdam en de bezoekjes bij Concerto zijn niet meer bij te houden. Cadeautjes, eigen collectie of gewoon even naar binnen. Vriendelijk personeel. Enorm veel keuze. Mijn go-to platenzaak.

 

 

9.Velvet Eindhoven
Remco heeft een passie voor muziek en werkt hard. Een verdiende vermelding. Remco weet goed hoe hij met klanten omgaat! Nee is geen antwoord. Levert altijd en op tijd. Geweldige service. Mijn absolute favoriete platenzaak is Velvet in Eindhoven. Ik heb in mijn leven al heel wat platenzaken bezocht en ben nog van de generatie dat er nog helemaal geen cd’s waren, laat staan streamingdiensten. Kleine maar prettige platenzaak met een zeer vriendelijke eigenaar met een passie voor muziek. Altijd in voor een vriendelijk praatje. Remco is altijd in voor een praatje, heeft super veel muziekkennis. In Corona tijd heeft hij geïmproviseerd door thuis te bezorgen (deed hij zelf!) en filmpjes te maken van nieuwe binnen gekomen lp’s en te plaatsen op social media. Zijn shop heeft een uitgebreid aanbod en het is er altijd gezellig. Deze topper verdiend het om bovenaan te eindigen! Bij Remco voel je jezelf altijd thuis, alsof je in je eigen platencollectie staat te zoeken. Tijdens het diggen heb je in een hand een vers gezet bakje koffie terwijl je op je gemak dingen van je gading kan vinden. Remco heeft een enorme muziekkennis waar ik graag naar luister en waar nodig ook gebruik van maak. Ook komt hij vaak met pareltjes aan waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Zo heb ik in mijn collectie inmiddels een aantal platen staan die perfect in mijn collectie passen en door Remco aangedragen zijn. Verder is het gewoon een hele aardige vent. Je kunt bij Remco altijd het beste advies krijgen, en hoe meer je er komt hoe beter hij je muzieksmaak leert kennen en je de beste pareltjes aan kan bevelen! Remco’s  niet aflatende inzet en klantvriendelijkheid maken dat wij hier altijd met plezier komen. Net dat ene stapje extra . Net dat ene advies. Zelden zo’n vakidioot als Remco meegemaakt, in de meest positieve zin van het woord. Een man met een hart voor muziek, zijn klanten en de zaak. Iemand die in deze lastige corona-tijden alle bestellingen persoonlijk kwam afgeven, die zocht naar de mogelijkheden binnen de regels en die altijd positief en enthousiast is gebleven. Bij Velvet staat altijd een bakkie klaar en hij neemt echt de tijd voor zijn klanten. Het moge duidelijk zijn, we komen er graag…Deze platenkoning verdient een kroon op zijn werk met een eerste plek in deze competitie.  De service en klantvriendelijkheid van Remco is fantastisch. Hij doet zijn werk met passie en dat is te merken aan de leuke filmpjes en appjes wanneer mijn favoriete bands weer een leuke aanbieding hebben. Zonder twijfel de beste platenzaak, Remco heeft mijn stem en de eerste plaats zeker verdiend. Kom hier al een aantal jaar om mijn platen te halen. Remco doet altijd zijn best om te helpen bij het vinden van de leukste plaatjes. Platen bestellen op verzoek en is goed in nieuwe muziek te adviseren! Ook toen er iets met mijn platenspeler aan de hand was kon ik langs komen om samen naar een oplossing te kijken De redenen daarvoor zijn legio: Remco is een aardige, actieve, betrokken en gastvrije ‘Platenbaas’ met veel kennis en behalve een goede eigen smaak ook een zeer goede neus voor wat zijn klanten willen. Vaste klanten kunnen regelmatig rekenen op tips over nieuwe albums van hun favoriete artiesten of in hun favoriete genres, en dat geeft een erg hoge gunfactor. Velvet Eindhoven is zo’n platenzaak waar je altijd blij buiten stapt met méér platen in je tasje dan aanvankelijk de bedoeling was. Maar ook als je alleen maar even slap wil ouwehoeren ben je er altijd welkom, en de klantenkring voelt, mede door de gezellige en actieve Facebookpagina, meer als een vriendenkring, iets wat in de bizarre coronatijden die we achter de rug hebben (en waarschijnlijk ook nog voor de boeg) belangrijk én prettig is, met een blije en tevreden Remco als bindende factor. Een zeer bevlogen eigenaar, die zijn klanten goed kent. Hij probeert zich aan te passen aan in deze bijzondere tijd. Tijdens de lockdown kwam hij zelfs aan de deur bezorgen. Ook actief en enthousiast op social media. Hij heeft goede adviezen en tipt zijn bezoekers over nieuwe, onbekende muziek in de stijl waar de klant van houdt. Dankzij Velvet heb ik diverse leuke, voorheen onbekende bands leren kennen. De kleine, knusse winkel is voor vele vrienden en bekenden van mij een inspiratiebron voor muziek op vinyl. De eigenaar (Remco) is heel erg begaan met al zijn klanten. Remco heeft zeker ook in de coronatijd zijn klanten altijd op nummer 1 gezet. Ook gaat hij vaak zelf bezorgen in de regio zonder extra kosten. Je word hier altijd persoonlijk te woord gestaan, je voelt je in deze shop meer dan op je gemak. De eigenaar heeft ook zeer zeer veel verstand van alle muziekstijlen en is een perfecte adviseur. Remko zijn platenzaak. Wij komen er graag om nieuwe inspiratie op te doen, en lopen nooit met lege handen naar buiten  En vooral…………. De progressie staat niet stil alhier maar stijgt voor een zeer breed publiek. prachtige ruime winkel met enorm veel keuze en goede prijzen. Kortom: een Platenzaak zoals Platenzaken ooit bedoeld waren.

 

10 Evelyn Novacek Hoogezand
Een prachtige authentieke platenzaak met een mooie collectie lp’s. Het aanbod wordt regelmatig ververst. Eigenaresse Marjolein van Dam-Wolbrink is een schat van een vrouw en verleent een uitstekende service. Altijd weer een plezierig vooruitzicht om daar heen te gaan. Denkt mee. Ook een ruime collectie Vinyl, maar verhoudingsgewijs meer nieuw dan 2e hands. Hier kom ik graag nog eens terug. Super aardige mensen en altijd goed geholpen! Mooie zaak met persoonlijke aandacht voor de klant. Ruim aanbod. De platenzaak heeft een zeer gemoedelijke sfeer bij binnenkomst en een rijke historie. Je wordt met open armen ontvangen en adequaat geholpen. Ze hebben een breed assortiment en voor ieder wat wils. Bij Marjolein binnen stappen is altijd een feest. Ze weet wie je bent en ze helpt je altijd het juiste te vinden. Er heerst een heerlijke muzikale rust in de zaak e oudste platenwinkel van Nederland, dat verdient extra aandacht. Eigenaresse Marjolein gaat altijd net iets verder om de door jouw gewenste lp te vinden. Is het niet in Nederland , dan wel daarbuiten. Veel persoonlijke aandacht! De winkel heeft de fijne sfeer van een ouderwetse platenzaak en het aanbod is ruim. Een zaak zoals een platenzaak moet zijn. Een breed assortiment, kundige eigenaresse, klantvriendelijkheid als 2e naam, instore podium voor diverse artiesten enz. enz. enz. Maar vooral een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers. Voor mij met stip bovenaan. Altijd vriendelijk, meedenkend. Zeer ruim aanbod. Kennis van zaken. Zodra je binnenkomt weten ze direct wie je bent dus goede klantenbinding. Altijd bereid een extra stapje te doen. Daarnaast prima website met volop mogelijkheden, zowel verzenden als betalen. De oudste onafhankelijke platenzaak van Nederland. Met een mega gedreven tweetal achter de schermen .. Marjolein en haar zus Lia, altijd behulpzaam bij wat je ook maar vraagt op muziek gebied en soms ook daarbuiten …Kortom DÉ platenzaak van NL in Hoogezand … Al ruim 80 jaar een begrip in Hoogezand en inmiddels ook in zeer ruime omstreken.

 

 1. Spijk records Spijkenisse
  Super winkel veel kennis en  klantvriendelijkheid  staat hoog in het vaandel. Top zaak  !!!!! Waarom? Goed verzorgde collectie, overzichtelijk, gezellige inrichting en voldoende daglicht. Fijne bediening van Patrick en zijn partner. Ik vind Spijkrecords een prettige winkel! Je wordt verwelkomd met een bakje koffie en alles ziet er prima uit! Overzichtelijk gesorteerd en een nette prijs! De service en bediening is prima en veel kennis van zaken! Kortom verdiend een plek in de Top 10. Er is in de regio Spijkenisse  geen betere …

 

 1. Sounds Venlo
  Gigantisch assortiment van elk genre / zowel lp’s en cd’s . Zeer veel 2e hands  vinyl.  Vriendelijke medewerkers en heel veel kennis van muziekzaken van eigenaar  Geert en alle andere medewerkers.  Een betere Record Store bestaat er in mijn ogen niet ! vriendelijkheid en expertise, keuze en fijne zaak met veel keus in nieuw en tweedehands. Mijn vaste platenzaak. Kan hier uren proeven! Deze enorme winkel heeft een zéér grote collectie, nieuw en tweedehands vinyl waar altijd wel wat van je gading bij staat. Het is moeilijk om bij Sounds in Venlo naar buiten te lopen zonder vinyl Ook zo’n mooie winkel waar je je een paar uur kunt vermaken. Zowel nieuw als tweedehands aanbod met leuke instore optredens. Wat een prachtige zaak. Diverse goed gesorteerde afdelingen en heel overzichtelijk. Mooi ingedeeld. Zelfs een bovenverdieping. Een behoorlijk uitgebreid assortiment. Kortom een prachtzaak.

 

 1. Wil’m Veghel
  Een platenzaak met kennis van platen, waarbij ze ook in de gaten houden welke platen er uit komen, waarbij ze bij vrijwel elke terugkerende klant weten wat die wil horen aan muzek en als ze aparte/leuke/minder bekende releases hebben van jouw muzieksmaak dan brengen ze jouw er ook van op de hoogte. Het maakt ook niet uit op welk moment dat je binnen komt, het is er altijd gezellig en er is altijd tijd voor je om met je te praten over muziek, de techniek (afspelen van de plaat) en de randzaken er om heen. Vriendelijke mensen met een behoorlijke keuze aan platen, en voor de liefhebber ook cd’s. Deskundig personeel die je prima te woord staan. Groot assortiment.  Altijd gezellig.  Vrolijke filmpjes met nieuwe aanwinsten en releases. omdat hij zo’n ontzettend enthousiaste en unieke persoon is. Zijn uitspaak: ‘Ik vind winkeliertje spelen, het mooiste wat er is!’ Dat straalt hij aan alle kanten uit! Hij weet (bijna) alles van muziek en van zijn klanten, kent ze bij naam en toenaam. Heeft het lef om in deze tijd zijn onderneming uit te bouwen en doet dat letterlijk en figuurlijk. Handen uit de mouwen en eigenhandig aan het verbouwen.Wat een pracht bedrijf, wat een energie én wat een liefde! Zij verdienen met recht de titel platenzaak van het jaar 2021! Wat een feestje om daar over muziek te praten, luisteren en discussiëren. Enorme collectie op voorraad en je grijpt dus bijna nooit mis. Hebben ze het niet dan bestellen ze het gewoon voor je. De koffie staat altijd klaar en er heerst een Brabantse gezelligheid.

 

 1. No dust Wezep
  Wat een leuke platenzaak. Gespecialiseerd in het harde segment. Met ook eigen producties. toffe Metal cd’s en Vinyl, hele klantvriendelijke eigenaar. Lekker veel metal heerlijk om door de bakken te struinen en Henk die ook veel weet te vertellen. Onderscheidend  met een uniek assortiment! fantastische platenzaak (+platenlabel) dat allerhande soorten metal, zowel mainstream als underground verkoopt. De eigenaar weet van wanten en heeft altijd een aardig woord voor zijn klanten klaar. Deze zaak is slecht voor je portemonnee (en je huwelijk)! De (Hard)rock/Metal specialist! Als jonge oudere kan ik hier mijn hart ophalen. Herinneringen uit lang vervlogen tijden herleven bij het struinen door de bakken tweedehands vinyl. Veel 80th Metal/MWOBHM! Lp’s die je ooit van de hand hebt gedaan liggen hier gewoon voor het grijpen.. Geweldig! Eigenaar Henk heeft naast tweedehands vinyl ook een groot assortiment nieuw vinyl en
  een enorme collectie Cd’s/DVD’s en bluray’s tegen mooie prijzen. Ook zijn genres als Blues en Pop ruim vertegenwoordigd. Kortom.. een bezoek is absoluut een must!

 

 1. De Groeverij Houten
  Je voelt je er gelijk welkom. Bakje koffie en zoeken maar. Mooi aanbod van 2e hands De leukste kleine platenzaak in het midden van het land. Gerund door twee liefhebbers, Patrick en Johan,  die open staan voor elk genre muziek en oprecht interesse tonen in de smaak en achtergronden van hun bezoekers. En dan ook nog een wekelijkse podcast maken..! Niets dan hulde. Iedere keer als ik thuis kom op de zaak een completere selectie. Steeds meer nieuw vinyl. Geen stijl wordt uitgesloten en toch iedere dag week maand aandacht voor specifieke genres, platencollecties, artiesten  via podcasten, speciale acties, puzzels, social aan bod. En ms nog wel belangrijker een zaak met een super hart vanwege de steeds groter wordende sociale functie die de zaak heeft voor Houten omgeving Utrecht…dank Johan en Patrick!  De Groeverij biedt zo veel meer dan platen. Het maakt niet uit van welke muziek je houdt; De Groeverij is een plek waar mensen zich via hun passie en liefde voor muziek met elkaar kunnen verbinden en waar je je muziek spectrum onverwacht kunt verbreden. Hun podcast was (en is) een rots in branding tijdens de lockdowns. Een luchtige verademing, met heerlijk gevarieerde muziek en onverwachte diepgang.2 gezellige mannen (Johan en Patrick) die vanuit hun passie voor muziek en werk van liefde zijn gestart. Zaak met liefhebbers, je bent er zo een paar uur zoet. Bij binnenkomst, weten ze je naam en voordat je begint te struinen, zitten de eerste gesprekken over muziek onder het genot van een bakkie er al in/op De Groeverij is meer dan alleen een platenzaak en het lukt mij daar niet om met niets naar buiten te lopen. Zodra ik binnenloop sta ik al te popelen om al het moois door te spitten onder het genot van een lekkere cappuccino. Absoluut mijn Favoriet! Daarnaast bieden ze een zeer ruime collectie aan nieuw en 2e hands platen en voeren ze met hun wekelijkse podcast ook een platform voor beginnende artiesten (zoals ik ook een keer voor mezelf en een maat) Gezellige, toko man! Er valt altijd ook wel wat te kletsen, is het niet met Johan of Patrick dan wel met een ander gast die daar door de bakken browst. Lekker lullen over muziek enzo, koffietje er bij. Top! Mijn zoon van 16 noemde het de meest chille plek van Houten, dat zegt misschien weer niet zo veel, maar toch. Het is wel een soort van culturele hotspot voor Houten, met optredens, tentoonstellingen. En inderdaad, je kan er zeker ook platen kopen. Heb er al heel wat van mee naar huis genomen, meestal een tweedehandsje maar soms ook wel eens nieuw.  Had ik al gezegd dat die lui ook een podcast hebben die varieert van hilarisch tot hartstikke interessant? Actieve en creatieve mannen. Uniek duo. Deze Houtense Snip en Snap trakteren ons regelmatig op gezellige podcasts met leuke gastoptredens, interessante rubrieken en grappige jingles. Daarnaast dagen ze ons vaak uit met hun maandpuzzels, en serveren ze goeie koffie net smakelijke homemade baksels. Klinkt als muziek in de oren toch? Al met al DE topzaak van Nederland! eerlijke plek, goede platen voor een eerlijke prijs. Lekker koffie waar je lang niet altijd voor hoeft te betalen.  Sinds twee jaar open, gezellige plek met alleen vinyl, 2e hands en nieuw, koffie en zelfgebakken taart. Betrokken en aardige eigenaars, maken wekelijks een leuke podcast en paar keer per jaar een pittige popquiz op Instagram.Het Muzikale Heiligdom van Houten! Een ideale mix van struinen door de vinylbakken, goeie koffie, fijne muziek op de platenspeler en toffe eigenaren/muziekliefhebbers & – makers/dj’s/podcasters. Eigenlijk is dit meer dan alleen een platenzaak. Johan en Patrick bieden niet alleen muziek aan, maar zijn ook onderdeel geworden van een soort sociaal platform.  Ik was destijds samen met mijn goeie vriend en gitaarleraar de eerste live-act die daar muziek maakte voor publiek.  Ze organiseerden vegetarisch “draaitafelen” en hebben inmiddels een leuke schaakmiddag op poten gezet. Veel mensen komen er ook voor de gezelligheid, het bekende “bakkie” en kletsen dan uiteraard ondertussen ook lekker over muziek,  of de dingen die in hun weeklijkse Podcast voorbij komen. Muziek verbindt dus, en daar zijn deze heren met vlag en wimpel voor geslaagd wat mij betreft !

 

 1. De Waterput Bergen op Zoom
  Kom hier al vanaf mijn jeugd. Goede acties, tweedehands ruim aanbod, maar zeker ook nieuw vinyl. Niet alleen vanwege het gigantische aanbod aan al dan niet gebruikt vinyl, maar ook vanwege het deskundige en heel vriendelijke personeel. Daarnaast zijn er vaak Instore -optredens, zo heb ik er Claw Boys Claw pas nog gezien (en gehoord!👍) Goed assortiment, regelmatig optredens en signeersessies. Gedreven eigenaar en personeel. Gilly en collega’s staan altijd voor je klaar, denken en zoeken mee en geven je alle tijd. Organiseren ook leuke events. Bestellen en afhalen gaat altijd prima, snel en netjes. Topgasten in een toptent!!!!!Al vanaf mijn 13de kom ik mijn platen kopen in de waterput in Bergen op Zoom. Gilly de eigenaar nu was toen nog een medewerker in de zaak. Als ik toen iets moest weten over muziek of platen die ik wilde kopen vroeg ik het aan Gilly. Hij hielp mij altijd uitstekend en vriendelijk. En tot op de dag van vandaag koop ik nog altijd mijn platen bij Gilly in de Waterput. Inmiddels is het al jaren Gilly zijn eigen zaak, en ook is zijn zoon erbij komen werken. Dit zijn mensen met een muziek hart!! Of ik nou bel of in de winkel kom, ze doen er alles aan om je te helpen. Ik zeg altijd, ik voel me thuis als ik de winkel binnen loop! Zo vriendelijk en je op je gemak voelen in een winkel heb ik nergens anders! Deze platenzaak verdient gewoon de prijs. Ben in vele platenzaken al geweest, maar als muziek liefhebber verlang je gewoon naar je eigen beste platenzaak. Het is vrijwel onmogelijk om er met lege handen te vertrekken, vanwege de schitterende collectie. Bovendien: de medewerkers/eigenaar zijn behept met heel veel muziek-kennis van verschillende muzieksoorten, van Metal tot Jazz, van Hiphop tot country, en alles wat daar zo’n beetje tussen zit. Altijd zijn ze enthousiast over oude en nieuwe releases en vertellen daar graag hun mening over. Ga dan maar eens met lege handen naar huis!
 2. Wil’m Oss
  In deze tijden zo’n prachtige  winkel neerzetten in zo een  iconisch pand.Groot assortiment.  Prachtige ruime winkel. Echte liefhebbers.Een nieuwe zaak in Oss, uit Muziekhuis Arons en de cd-kelder groeide een nieuwe platenzaak in Oss. Pas een paar weken open, maar wat een paradijs voor vinyl liefhebbers. Echt een enorme collectie.  Wat is het ontzettend fijn om bij Wilm in Oss binnen te kunnen lopen. Een nieuwe winkel met een frisse look, goed licht, gepassioneerde medewerkers en goede service.  Wat een zaak, vanaf de opening is dit een warm bad! Ik heb me nog nooit ergens zo welkom en thuis gevoeld! Erg mooie collectie platen, vooral de alternatieve keus is erg groot.
 1. Cherry Picker Brugge
  Voor de komst van Cherry Picker waren er geen platenzaken in Brugge. Ik moest altijd naar Gent of online om nieuwe platen te kopen. De komst van Cherry Picker bracht een gezellige sfeer om platen te cherrypicken of om een koffie te drinken en een praatje te slaan met de sympathieke uitbaters of andere muziekliefhebbers aanwezig. Dit wordt uitgebaat door jonge ondernemers met een hart voor muziek. De sfeer zit er altijd goed en met hun zondagse “teatime sessions” kunnen ze zowel jong als oud bekoren. unieke winkel in de stad, enthousiaste uitbaters die collecties door en door kennen en het is meer dan vinyl….ook koffie en een goed biertje. omdat zij als een jong dynamisch duo een super chille platenwinkel hebben gestart (2019) in hartje Brugge;iets dat deze stad dringend nodig had! Naast allerhande platen, genres en labels kan je daar ook nog eens een lekker pintje drinken, koffie of een goeie cocktail, en dat voor erg studentikoze prijzen.(en buiten corona schijnt er ook taart beschikbaar te zijn op zondag 🍰) 2 jonge gasten die een fantastische platenzaak mét leuke koffiebar uit de grond stampten in hartje Brugge, en zelfs in deze moeilijke tijden stand houden. Niets dan lof!  Leuk aanbod vinyl, toffe sfeer in de winkel, behulpzaam in het bestellen van minder gekende bluesartiesten, vlotte website. Waarom Cherry Picker: hun concept, met platenzaak en koffiebar, hun evenementen (een deejay op zondag, een presentatie van een zanger, zangeres of band, een muziekquiz…). Je kan er een muziektijdschrift lezen of een toffe discussie voeren over je favoriete muziek. Een authentieke zaak met gedreven jonge uitbaters! Mooi gevarieerd aanbod, toffe locatie, gezellig samenzijn is er mogelijk om over ‘plaatjes’ te babbelen , kortom : Prachtig initiatief van jonge mensen die op een originele manier muziek tot bij ons brengen!!!!!! Twee jonge kerels die een hart hebben voor muziek, en een mooi aanbod hebben

 

 

 1. Popeye/Velvet Alkmaar
  Ik ben elke maand wel een zaterdag in Alkmaar, Een bezoek aan Ron is dan standaard. Niet zozeer om wat te kopen, maar dat doe ik altijd wel. De koopjes, een mooie tweedehands of impulsaankopen. Het is altijd erg gezellig en soms leer ik nog wat van hem. Gewoon om dat Ron een aardige gozer is en altijd bereid is je te helpen zoeken aar een vreemde lp of een nieuw item De eigenaar Ron Bulters is een sympathieke allesweter (positief), schrijver en voorzitter van de Beatles fanclub. omdat Ron en zijn medewerkers ons altijd met enthousiasme helpen en hij vaak pareltjes heeft voor me Prima zaak, voor mij bijna om de hoek. Veel op voorraad. Leuk en behulpzaam personeel. De eigenaar (Ron Bulters) is een soort van popprofessor die vrijwel alles van popmuziek weet. De goedlachse eigenaar Ron Bulters, met de droogste humor van het westelijk halfrond, weet je altijd weer te verrassen met nieuwe albums, leuke feiten en onvermijdelijke woordgrappen, waardoor je je in een Nederlandse setting van de film High Fidelity waant. Gelukkig is Lotte er ook nog Ron wat tegengas te geven. Deskundigheid en enthousiasme van eigenaar Ron Bulters is fantastisch.

 

 1. Walk-in Deventer
  Altijd gezellig bij Marcel in de winkel, leuke cd’s en lp’s voor top prijsjes.Een winkel die echt alles te bieden heeft. Nieuw, tweedehands, voor elke smaak, elke portemonnee en lekker groot. Ben er al een paar keer – relatief kort – geweest, maar denk telkens ‘hier moet ik echt eens een paar uurtjes gaan struinen’. Dat moment stel ik nog steeds uit, simpelweg omdat ik me erop verheug. Ondernemer en liefhebber in hart en ziel en straalt dat in alles uit. Het lukt Marcel regelmatig om goede prog, post-punk en Krautrock platen in de winkel te hebben. En laat ik die genres nou alle drie graag verzamelen. Ga er nooit met lege handen weg. heerlijke zaak met een geweldig kundige en gezellige eigenaar. Ontzettend ruim gesorteerd en een genot om er uren te vertoeven.

 

 1. Platenreus Vlaardingen
  Zoals iedereen weet is 2021 een kutjaar geweest voor ondernemers maar Walter heeft zich staande gehouden in zijn eentje. Een reus van een kerel met liefde voor muziek en de meest scherpe prijzen. Altijd gastvrij en tegenwoordig een uitzicht waar je u tegen zegt. Persoonlijker kan je het niet krijgen. Daar wil je gewoon naar terug gaan voor een volgend bezoek. Vlaardingen is een stad waar steeds meer iconische winkels uit het straatbeeld verdwijnen. Maar deze platenzaak weet stand te houden. Ondanks ze ver buiten het centrum zijn gevestigd sinds kort, heeft Vlaardingen een platen zaak. Als je zoekend tussen de hoge gebouwen uitkomt bij een kantoorgebouw, verwacht je daar geen platenzaak. Maar als je er eenmaal binnen loopt, hangt er een fijne sfeer, en zeker niet zoals ik het in andere platenzaken ken. Het is een soort woonkamer waar je warm wordt ontvangen door de eigenaar, Walter. Je krijgt wat te drinken aangeboden, en je mag lekker op je gemak langs alle platen. Bovendien staat een tafel om lekker aan de zitten om de platen te luisteren en te bekijken, terwijl je je drankje nuttigt. Kortom: een fijne platenzaak om te bezoeken, en voor mij de favoriet! Ik hoop dat hij wint want hij verdient het. Walter de eigenaar van de platenreus heeft na een jaar vol tegenslagen weer een prachtige zaak opgebouwd in een nieuwe vestiging, prachtig aan de Maas gelegen. Zijn inzet om het juiste vinyl voor je te vinden en zijn grote kennis van alles wat met vinyl te maken heeft maakt van hem een vakman. Zijn nieuwe inrichting en overzichtelijke platenbakken zijn keurig gerangschikt en er is een meer dan voldoende aanbod in zowel nieuw als 2e handsvinyl. De Platenreus is al jaren mijn vaste winkel door de goede service en gezelligheid. Zelfs nu de winkel verhuisd is naar een nieuwe mooie locatie blijft de service hoog. De gezelligheid staat ook hoog in het vaandel met een kopje koffie en een zit hoekje om hiervan te genieten. Het 2e handsvinyl is van prima kwaliteit. Dit alles bij elkaar verdiend een grote pluim voor Walter. Nergens is de service zo goed en persoonlijk als bij platenreus! De Reus zelf neemt altijd de telefoon op en helpt je vinden wat geen enkele platenzaak in Nederland meer lijkt kunnen te krijgen en dat alles voor realistische prijzen. Sinds de eerste keer dat ik een plaat bij de platenreus kocht ga ik nergens anders meer naar toe. Walter is een enorme lieve vriendelijke man met een enorme kennis van muziek en platen natuurlijk. Het is altijd fijn om langs te komen in zijn platenzaak. Je wordt enorm goed geholpen en hij heeft alles in huis tot de meest zeldzame dingen aan toe. De echte collectors items. Heeft hij iets niet doet hij er alles aan om het voor je te krijgen. Al met al een top vent met een hart voor de zaak! Op ze nieuwe stek ziet her tegenwoordig pico bello uit. Er staan 2 platenspelers. Koffie hoekje is er ook. Het mooie van alles is. Walter heeft verstand van de meeste muziek dus top. Ik ga er 1 x in de maand heen. Ik neurie iets en hij weet wat het is. Het mooiste komt nog binnen een paar seconden of minuut pakt hij de elpee uit het rack. En nee zegt hij ook. Hebben we niet. In een mooi pand met uitzicht over de Waterweg staat kapitein Walter aan het roer. Wat mij betreft verdient Walter met zijn Platenreus een ereplek in de lijst der platenzaken. Plaatje op de draaitafel en genieten over de luidsprekers hoort er eigenlijk standaard bij. Bij tijd en wijlen kruipt de reus ook nog achter de synthesizer voor een lekkere riedel. Gewoonweg omdat ik het een gezellige no-nonsense zaak vind, waar je van alles kunt vinden op vinyl, al dan niet ook op bestelling kunt verkrijgen èn….waar de eigenaar een ware liefde en passie heeft voor muziek en z’n platen(zaak) en toont.

 

 

 1. Didi Heerlen
  Fijne platenwinkel met een geweldige collectie 2e hands waaronder erg veel singles. Ik ben al in heel wat platenzaken geweest, maar mijn favoriet blijft nog altijd Didi Recordshop. Ik kom er dan ook al bijna 12 jaar. De eigenaar Mat staat altijd voor iedereen klaar, denkt en zoekt graag mee en kan gepassioneerd vertellen over muziek. Hier is het verzamelen voor mij echt begonnen! Echt een heerlijke zaak om een tijd rond te snuffelen. Een enorm gevarieerd aanbod en iedere keer weer iets nieuws. Als je in Zuid-Limburg bent een grote aanrader om te bezoeken. Wanneer je een keer een vrije middag te besteden hebt, kun je met een gerust hart naar Math. Je raakt niet uit gecratedigged. Grootste platenzaak in de regio. En de muziekkennis van Math is ongeëvenaard. De ruimste keuze die ik ken: een enorme collectie, dus voor iedereen wat te vinden! Van de klassiekers tot onbekende pareltjes, je loopt bijna nooit met lege handen weg. Matt en Ester leveren top kwaliteit. Ze hebben altijd een groot wisselend aanbod van zowel nieuw als tweedehands vinyl. Matt straalt pure passie en kennis uit. Hij heeft een rots van een geheugen en weet zo vele klanten keer op keer blij te maken met precies dat waar ze naar opzoek zijn. Esther staat steeds paraat voor een gezellig praatje en draagt er zorg voor dat de vinyl er altijd schoon, geprijsd en keurig bij staat. Kortom een top team en een verschrikkelijk leuke verslavende record store!
 2. Uptown Hoorn
  Brenda en Nick zijn super gastvrij, open én zeer gepassioneerd! Wat een vooruitgang met de verhuizing naar het nieuwe pand. Alles ruim opgezet met wekelijks verse voorraad tweedehands albums. Brenda de platenbaas is kundig en weet veel van muziek. Is altijd bereid om verder te gaan met helpen en zoeken als een album er niet is. Kortom topzaak groot assortiment, zeer vriendelijke mensen Prachtige nieuwe zaak met veel aanbod oude en nieuwe platen met een goed aanbod van alles en nog wat. En het is fijn dat we zo’n topzaak in de buurt is. Nu met de nieuwe winkel helemaal top, veel 2de hands, veel voorraad, in mijn hometown, goede communicatie veel nieuw vinyl, doen hun best alles wat je wenst voor je te bestellen Een geweldige zaak in hoorn waar je heel vriendelijk geholpen wordt en waar een uitgebreide collectie aan nieuwe en tweedehands platen aanwezig is. Deskundig, groot aanbod en met hun nieuwe pand hebben ze een perfecte plek voor hun mix van nieuw en tweedehands. Het personeel weet wat ze hebben, en helpt altijd met plezier mee om iets te zoeken dat er dan net weer niet ligt! Handige stickers op de beschermhoes dat de staat van het vinyl aangeeft. Je kunt dus kiezen voor een gavere duurdere versie of een goedkoper maar nog prima te beluisteren exemplaar. Ze hebben leuke instore optredens van lokale muzikanten. En je bent ook altijd welkom gewoon voor een praatje. Topzaak!
 3. Rock maniac records Gouda
  Omdat Jitse, 25 jaar nog maar al 5 jaar zich niet alleen goed staande houdt maar continue bezig is met verbeteringen, zich razendsnel ontwikkelt en vaandeldrager is van de toekomstige Platenbaas. Leuke eigenaar, koffie, goede service en mooi en breed aanbod. Fijn om die in je eigen stad te mogen hebben. De eigenaar heeft een keer een nieuw element voor me gemonteerd en we hadden meteen een klik. Ook respect voor hem omdat hij nog een “jonkie” is die in een lastige tijd het lef had om een platenzaak te beginnen. goede collectie oud en nieuw,elke week weer andere items,niet te duur,lekkere koffie,vriendelijke,gezellige eigenaar. Winkel goed ingericht, gelukkig geen dozen  op de vloer.

 

 1. Kinsum records Maastricht
  Dave is een topkerel en heeft het beste te bieden in hardrock, metal, hardcore en punk. Topzaak! Onder meer door de uitgelezen kennis op het gebied van Andre Rieu… 😉 Dave … top gozer ! Niet alleen zijn eigen muzieksmaak maar je kunt er zo ongeveer alle krijgen en vinden in zijn kleine jongens droom winkeltje …Gevarieerd aanbod en met Dave een hardcore icoon in de zaak. Aangezien er in Maastricht niet heel veel keuze is en ik buiten Maastricht zelden in een andere platenzaak kom, kan ik maar 1 keuze maken mijn absolute nr 1, 2 en 3 is eigenlijk dezelfde zaak ;) Kinsum records in Maastricht (mocht het nog niet duidelijk zijn ;-) Vriendelijke platenbaas, mooie winkel in de leukste straat van Maastricht, veel 2e hands platen en redelijk aanbod nieuwe platen, en zeer schappelijke prijzen. Waarom? Hele goede service, breed assortiment, en voor mij een gezellige huiskamer platenzaak. Persoonlijk contact. Een plaats waar je verdwaald tussen het rijke assortiment. Heerlijke ontspanning! Ik heb even de reviews van 2020 bekeken en er zijn maar weinig platenzaken waarvan de naam van de eigenaar zo vaak genoemd wordt! Dit zegt iets over de spirit, passie en het enthousiasme van Dave Reumers. Ik ken weinig mensen die zo met hun vak bezig zijn in de breedste zin van het woord. Alle rangen en standen komen in die zaak en hij (Dave) kent aan iedereen dezelfde waarde toe! Iedere klant kon wel een goeie vriend van em zijn. Hij wordt als platendude dan ook op handen gedragen door zijn vaste klanten en is altijd op zoek om voor elk wat wils in zijn zaak te hebben en houden! Chapeau! Als grensbewoner aan de Belgische kant van de Maas ben ik voor mijn LP en CD-materiaal vooral aangewezen op mijn Nederlands-Limburgse buren en bij toeval zijn dat ook nog van de sympathieke soort. Dave van KINSUM Records uit Maastricht ademt, leeft en straalt muziek. Zijn passie is in de hele zaak te voelen. En passie voor muziek is iets wat ik zelf innig voel, dus bewonder en herken ik dat ook in een ander.Zodra je de winkel binnenloopt bij KINSUM, waan je je in een andere wereld. Je kijkt je ogen uit en je voelt dat alles een verhaal heeft en dat ís ook zo. Vraag Dave iets over muziek, of over die ene LP die je gewoon moet hebben, of die poster aan de muur, of de muziek die op dat moment speelt en er volgt een passioneel verhaal of een anekdote die je nooit meer vergeet, je hangt aan zijn lippen!
  Muziek is iets dat je voelt, dus een bezoekje aan een platenzaak moet ook iets zijn dat je voelt. Want zeg nou eerlijk, iedere keer als je thuis die LP opzet, herleef je dat warme moment van je aankoop opnieuw. Daarom stem ik voor KINSUM.

 

 1.  Second spin Hoek van Holland
  Leuke platenzaak, vriendelijke mensen. Verkoop voor het goede doel. Zeer uitgebreide collectie Je wordt er superfijn geholpen en de heren zijn belangeloos aan het werk voor My Breath My Music. Een geweldige zaak die in het teken staat van het helpen van de stichting MyBreathmyMusic De doelstelling van deze Stichting  is mensen met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid te bieden tot het maken van muziek, onder andere door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten. De zaak word gerund door vrijwilligers maar is wel een echt complete platenzaak. Ze hebben veel keuze een ook nog eens voor een redelijke prijs.  Uitgebreide collectie tegen concurrerende prijzen. Steunen een goed doel en de koffie staat altijd klaar. Ze zijn ook zeer behulpzaam. Zeer redelijke prijzen en goed gesorteerd en heel vriendelijk personeel om je te helpen en over ruilen doen ze ook niet moeilijk. Maar zeker omdat ik er graag naar binnen loop, feest van herkenning: Alle vinyl die ik er kan vinden. Zij hebben een enorme collectie tweedehands platen, en aangezien ik liever tweedehands draai dan nieuw is dit dé zaak voor mij. Ze hebben natuurlijk ook nieuw, maar die collectie is een stuk kleiner. Bovendien steunen zij met de opbrengst ook nog eens een goed doel, gerelateerd aan muziek maken, dus ook dat is een reden om te denken aan deze zaak als het gaat om vinylzaak van het jaar 🙂Hopelijk gaat deze winkel nog jaren mee!

 

 1. Popeye Hengelo
  Prima zaak met een ruim aanbod aan lp’s. Eigenaar Johan Dollekamp is uiterst creatief en maakt de verzonden pakketjes met lp’s tot een waar cadeau met een mooie persoonlijke boodschap. Een instituut in Overijssel met Johan aan het roer. Meer hoeft men hier ook niet over te zeggen  Naar binnen lopen en altijd raak. Super toffe gast die Johan met zo veel mooie levensverhalen.

 

 1. Let the record play Kerkrade
  Patrick heeft gewoon een (platen)bak aan kennis maar ook een uitgebreide keuze aan zowel nieuw als ook 2e hands vinyl met ECHT faire prijzen!!! Beste prijs-kwaliteit verhouding in de regio, kundige eigenaar en goede koffie. Niet alleen is Patrick een geweldige vent, ook heeft hij een berg aan kennis. Hij weet gewoon waar hij het over heeft. Egaal welk genre, egaal welke band. Echt mooie prijzen en een ruim assortiment!!! Ook een vriendelijke eigenaar, goed aanbod van 2e hands platen, en ook zeer schappelijke prijzen. Persoonlijke service, toffe eigenaar, altijd in voor een praatje en weet heel veel. En altijd goeie koffie en service. Deze eenpitter verdient het om eens in de picture te komen

 

 1. Flaco records Enschede
  Hoewel een jonge zaak heeft Flaco al een prachtig gevarieerd aanbod in nieuw en gebruikt vinyl. Neuzen tussen de platen begint met een bak koffie. Met aanstekelijke enthousiasme en klantvriendelijkheid helpt hij je. Flaco-Records verdient met deze uitverkiezing een duwtje in de rug om aan te geven op de goede weg te zijn. De kers op de taart van Enschede! Ronnie is een vriendelijke eigenaar! Een nieuwkomer met een leuke collectie nieuw en tweedehands. Gezellig, goede prijzen en een hartelijk welkom. De koffie staat altijd klaar in deze mooi aangeklede zaak.

 

 1. Plato Groningen
  Veel keus. Mooie zaak met goede sfeer om lekker in rond te neuzen.Ruim opgezette zaak met enorm aanbod vinyl. Gewoon een fijne zaak om binnen te stappen. Goed assortiment en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 2. Groovy tosti Heerenveen
  Klant staat centraal, meedenken en dan ook nog met leuke en mooie gesprekken. Vergezeld van een fijne koffie! Eigenaar is een echte kenner en liefhebber. Gevarieerd assortiment in een huiselijke sfeer. Echt thuiskomen in deze mooie en gezellige zaak. Een verrassende collectie nieuwe- en uitgebreide collectie tweedehands vinyl in combinatie met de heerlijkste koffie, biertjes, cocktails en lunch. Vriendelijk personeel met verstand van en gevoel voor muziek en sfeer. Fijne open inrichting. Super gemêleerd publiek. Een hele gezellige shop waar je naast een goed aanbod nieuw en tweedehands vinyl ook heerlijk kunt lunchen, wat een zeer fijne combinatie is. Erg enthousiaste medewerkers met kennis van zaken, en altijd tijd voor een goed (muzikaal) gesprek. Een plek waar je je laptop open kunt klappen om lekker een paar uurtjes te werken, of je met vrienden gezellig gaat zitten, je met je kindje een tosti eet tussen de middag, of lekker sneupt tussen de plaatjes. Kortom, een heerlijke plek midden in het centrum van Heerenveen!

 

 

 1. Bep Dylan Deventer
  Kwaliteit in aanbod en platen. Leuke, knusse platenzaak. Met een prima aanbod.
 2.  Minstrel Music Zwolle
  Een mooie winkel vol met gebruikt en nieuw vinyl. Altijd tijd voor tips en volop gezelligheid. Minstrel staat garant voor een middagje puur genot. De collectie aan muziek is enorm en ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Deze winkel heeft alles wat ik zoek in een goede platenzaak dus by-far de beste zaak die ik ken. Bij Minstel vindt je voornamelijk tweedehands vinyl in vrijwel alle genres (Hardrock, Psychedylisch, Punk, Garage, Indie, Blues, Pop, Country, Jazz, Funk, Progressive, New Wave). De verschillende genres, bands en solisten zijn overzichtelijk gerangschikt en omvatten een tijdperk vanaf de eind jaren 50, tot de hedendaagse muziek. Naast tweedehands heeft Minstrel ook veel nieuw vinyl in de bakken staan. Verder een mooi assortiment tweedehands cd’s, single’s, collectors en lpboxen. Vriendelijke eigenaar met een uitgebreide muziekkennis. Tien met een griffel!

 

 1. Velvet Breda
  Altijd op de hoogte van ook onbekende nieuwe releases, goed advies. Sympathieke platenzaak in de grote stad Breda. Vaste prik op winkelmiddagen.

 

 1. Music machine Sittard
  De heren daar hebben het voor elkaar en zeker in deze coronatijd..Winkel dicht ? Geen probleem … Jan of Rino stappen op de scooter en komen je muziek thuis brengen ! TOP SERVICE !! Music Machine, Sittard: Sinds jaar en dag mijn favoriete platenzaak. En met Covid-19 worden de bestelde platen door eigenaren zelf hoogstpersoonlijk aan de deur geleverd. Vriendelijke platenbazen, naast een heel behoorlijk aanbod van nieuwe en 2e handsplaten ook redelijk wat 2e hands audioapparatuur te koop voor hele mooie prijzen.
  gewoon een vakzaak, waar je voor omrijdt

 

 1. Plaatboef Rotterdam
  Plaatboef staat bij mij ver bovenaan, altijd vriendelijke personeel en weten soms de meest onvindbare platen voor je te vinden. Tijdens de lockdown voor winkels kwamen ze bij ons in de regio zelfs op de fiets je bestelling bezorgen. Wat een super service! Kan niet anders dan positief zijn over deze winkel! Wat mij betreft de allerbeste platenzaak in Nederland! Een zooitje in de winkel wat het leukt maakt.  Maar ze hebben pareltjes en staan klanten vriendelijk te woord. Ook faire prijzen en een geweldige collectie. Ik heb hier heel wat vandaan gehaald. Daarnaast veel respect voor ze omdat ze al zo lang bestaan. Heerlijke chaos waarin je je gelijk al thuis voelt. Enorme kennis van muziek en altijd behulpzaam. Is het rustig dan is er tijd voor een praatje. Maar het is tevens een leuke plek om met andere muziekliefhebbers in aanraking te komen. En dat in Rotterdams leukste winkelstraat voor wat betreft platenzaken.

 

 1. Kroese Arnhem
  Ze waarderen hun klanten en helpen je mee zoeken. Staan altijd klaar voor een praatje.  altijd veel niet commerciële keus en visie. Met eigen label ook duidelijk steun voor de muzikanten.

 

 

 1. Sounds Delft
  naast het mega aanbod is vooral de klantvriendelijkheid die prijzenswaardig is. Groot assortiment, fijne winkel, veel mooie aanbiedingen, zowel in de shop als online.

 

 1. Eastman Didam
  Dit is mijn eerste keer stemmen, maar ook met een goede reden. Sinds Eddie dit jaar is begonnen in Didam ben ik er wekelijks te vinden. Het is een geweldige zaak met een ruime keuze aan muziek. Als het niet in de winkel staat heb je het binnen een week geregeld door de goede man zelf. De sfeer is altijd leuk in de winkel, mede ook door zijn andere medewerkers! Inmiddels is mijn collectie groot verbreed door de Didamse platenzaak. Eddie Hendriks is een bevlogen muziekliefhebber, Is zelf ook muzikant, maar daarnaast al vinylverzamelaar sinds mensenheugenissen en op veel platenbeurzen aanwezig om zijn enorme vinyl-verzameling te delen. Medio 2021 heeft Eddie zijn eigenplatenzaak geopend, een mooie, overzichtelijke winkel met een ruim aanbod aan vinyl en
  een gezellige sfeer. deze zaak heeft een mooi aanbod aan collectors item. Dit jaar pas opengegaan, aan te raden om te bezoeken! Mooie nette winkel.
 2. Bilbo Leuven
  Omdat ik er in mijn studententijd zoveel goeie muziek mocht leren kennen, en dan dikwijls nog aan studentenprijzen ook. Sinds jaar en dag de standaard in Leuven, zelfs met een Fnac vlak om de hoek, wisten zich tijden de lockdown zeer goed te ontpoppen als een on-line platform, met mogelijkheid tot versturen of veilig afhalen. Iets verder van huis, maar zeer leuke acties zoals bv albumvoorstelling bijwonen bij aankoop LP of cd.

 

 

 1. Plato Deventer
  Mijn thuisbasis voor nieuwe indie releases. Ze hebben vaak de nieuwste releases liggen. Hierdoor ga ik er graag geregeld heen om weer met nieuwe platen thuis te komen. Het aanbod is divers, ook kom ik erg graag gezien ze vaak ook recente Jazz uitgaves van o.a. Blue Note en Impulse hebben liggen.Nieuw groter pand een echte vooruitgang. Prachtige nieuwe locatie waarbij de grotere ruimte perfect benut wordt en gevuld is met een goede mix van nieuw en tweedehands.

 

 1. Get back Dordrecht
  Nieuw pand dit jaar 2 keer zo groot dus twee keer zoveel keus, alles ademt muziek in deze winkel naast lp,s nieuw en tweede hands ook cd,dvd,boeken en andere snuisterijen dit gecombineerd met uiterst vakkundig personeel maakt een bezoek altijd weer een feestje. Het is gewoon een snoepwinkel. Gewoon supergezellige winkel, met leuke mensen. Hele leuke zaak en mensen met verstand van muziek. We worden daar altijd heel fijn geholpen. Je hoef maar 1 artiest of band te noemen en ze komen gelijk met meer suggesties. Deze zaak is in 2020 (of 2019, dat weet ik niet exact meer) overgenomen door Arjan de Jongste. Ik kwam er altijd wel eens, maar sinds de coronaregels en de lockdowns heb ik ze veel beter leren kennen. Ze staan altijd voor je klaar en willen je graag helpen. Ondanks de lockdownmaatregelen die er geweest zijn, mocht ik altijd gewoon binnenlopen om mijn bestellingen op te halen. Sindsdien kom ik er regelmatig.  Ze zijn nog wel zoekende naar manieren om ook wat jongere publiek te trekken naar de winkel en hebben daarom 2 jonge personen aangenomen.  In ieder geval hebben ze zich als platenzaak goed ontwikkeld de afgelopen jaren. Laat veel andere platenzaken achter zich. Hier vind je een club mensen met verstand over bijna alle soorten muziek.

 

 1. Sounds Haarlem
  vriendelijk personeel. Ik kom hier al jaren, zelfs nog toen er tickets verkocht werden. Heb ik mooie herinneringen aan. Lange rijen, wat een gezelligheid al lang voor de verkoop in de Grote Houtstraat zitten. Als je hier binnenloopt krijg je het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan het is nog steeds als vroeger maar ondertussen zijn ze er nog steeds.

 

 1. Plato Zwolle
  Overzichtelijke winkel, handig bladeren in de bakken, ik vind bijna altijd wat ik zoek!

 

 1. Music Mania Gent
  Zeer leuke winkel met een goede webshop! Altijd zeer leuke acties. Een goed overzicht van alles wat er is.
 2. T. Rex Leeuwarden
  Mooi overzichtelijke zaak waar je ook terecht kunt voor een praatje en een kop koffie om heerlijk te praten over muziek. Kleine platenzaak gespecialiseerd in hard rock en metal. Dat zie je niet vaak meer en moeten er koesteren. De eigenaar heeft veel kennis en is erg behulpzaam als je iets speciaals zoekt. Hele goeie selectie muziek, met name op gebied van Rock en Metal. Zeer nette overzichtelijke shop en erg klantvriendelijk.

 

 1. Cd-Teek Eindhoven
  Voor 2de handse lp’s of cd’s is dit een geweldige shop. Ik kom hier vanaf mijn 14de al langs, blijft een speciale gezellige zaak in een gezellige straat, hoort bij Eindhoven.Kleine doch fijne platenzaak. Aangezien ik vaak in Eindhoven te vinden ben, ben ik ook vaak bij CD Teek. De platenzaak ligt op steenworp afstand van het centrum en is dus goed te belopen. Je kunt makkelijk en snel door het aanbod heen. Soms liggen er geweldige rsd uitgaves te koop, of LP-aanbiedingen. Altijd prijs.

 

 1. VanderVeen Assen
  Enthousiaste mannen die veel over muziek weten en er graag over vertellen. Ruime keuze met veel snuffelmogelijkheden. van der Veen. Een prachtzaak met een fantastisch Americana-Assortiment aan CD’S en LPs.

 

50. Chelsea Antwerpen
ruim aanbod (enkel) tweedehands cd en vinyl; vriendelijk; goede prijzen. Niks leukers dan oude parels te ontdekken in deze tweedehands vinyl shop in Antwerpen dus nog genoeg vinylshops om erna mee te pikken Voor hun uitgebreid aanbod van oud en nieuw, En hun supertof personeel 💗 Begonnen als klein winkeltje in een pand wat verderop. Verhuisd omdat de klanten er over elkaar tuimelden en langs elkaar kropen. Een groter pand waar de klanten alweer over elkaar tuimelden en langs kropen en nogmaals uitgebreid. Het resultaat is nog steeds dat de klanten over elkaar tuimelen en langs elkaar heen moeten schuiven. Je mag dus zeggen dat Chelsea, net als zijn dwarse eigenaar steeds haar laagdrempelige karakter heeft bewaard.