Vinylzaak 2018

Het einde van het jaar nadert weer, wat betekent dat we weer los mogen gaan met eindejaarslijstjes, verkiezingen en jaaroverzichten. Ook dit jaar kan je weer je favoriete platenzaken in het zonnetje zetten, door een stem uit te brengen bij de Vinylzaak van het Jaar verkiezingen van LPVINYL.

Voor het zesde jaar op rij organiseert LPVINYL de Vinylzaak van het Jaar verkiezingen.
LPVINYL is Nederlands oudste onafhankelijke internet platform voor liefhebbers van vinylplaten. De website werd al in het jaar 2000 door Gerard van Keeken gestart toen informatie over verkrijgbare titels op vinyl en vinylzaken schaars was.  Ook nu de zwarte (of gekleurde) schijven  weer razend populair zijn blijft www.lpvinyl.nl een snelle manier om informatie over nieuwe releases, vinylzaken en platenbeurzen te vinden. LPVINYL wordt dan ook veelvuldig geraadpleegd en heeft inmiddels ongeveer 20.000 bezoekers per maand.

Daarnaast is lpvinyl ook op facebook actief met ruim 4500 actieve volgers.  Met inmiddels acttien jaar ondersteuning van vinyl en vinylzaken op het internet is LPVINYL bij uitstek de geschikte organisator van deze jaarlijkse verkiezing.

Vorig jaar werden bijna 5000 stemmen uitgebracht op in totaal 185 verschillende platenzaken.
Bij deze verkiezing kan je je top drie favoriete platenzaken van 2018 een steuntje in de rug geven door ook mee te doen. Winnaars uit de vorige jaren zijn North End (Haarlem), Wim’s Muziekkelder (Doetinchem), Variaworld (Deventer) en Diskid (Zwolle).

Hoe zal het er dit jaar uit komen te zien?
Je kan uit maar liefst 274 platenzaken uit zowel Nederland als België kiezen om je stem uit te brengen.
Het gehele overzicht van verkiesbare platenzaken is hier te vinden.

Ook meedoen? Stuur je top drie favoriete platenzaken van 2018 per mail naar [email protected], bij voorkeur met enige toelichting. Om het eerlijk te houden mag je uiteraard maar één keer je stem uitbrengen. De stembus is dit jaar open van zaterdag 1 tot en met zaterdag 15 december (de stembus sluit om 18.00 uur).

 

Benieuwd naar de uitslag van vorig jaar? Klik hier voor het overzicht van 2017.